Genel Başkan Ahmet Doğruyol: "Memurlar Emekli Olamıyor"

Genel Başkan Ahmet Doğruyol: "Memurlar Emekli Olamıyor"
Memur ve emekli maaşları hakkında konuşan Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, memur maaşlarına yapılan seyyanen zamların emekli maaşlarına eklenmemesine ilişkin basın açıklaması yaptı.

Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, memurların emekli olduklarında aldıkları maaşın, çalışırken aldıkları maaşın yarısından bile az olduğunu belirterek, bu durumun ciddi ekonomik zorluklara neden olduğunu vurguladı. Doğruyol, seyyanen verilen zamların emekli maaşlarına yansıtılmaması konusunda da tepkisini dile getirdi. Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

MEMURLAR EMEKLİ OLAMIYOR

"Memurlar emekli olamıyor. Çalışırken aldıkları maaşın yarısını bile emeklilikte alamıyorlar. Seyyanen verilen maaş zamlarının emekli maaşlarına yansıtılmaması, pek çok memurun ekonomik nedenlerle emeklilik hakkından yararlanamamasına yol açıyor.

Emeklilik hakkı dolmuş birçok memur, emekli olmak yerine zorunlu emeklilik yaşı olan 65’i beklemek zorunda kalıyor. Sayın Cumhurbaşkanı, seçim öncesi memurlara 8.077 TL seyyanen zam sözü vermişti, ancak bu zam memur emeklilerine yansıtılmadı.

SEYYANEN ZAM EMEKLİ MAAŞLARINA YANSITILSIN!

Günümüz itibarıyla seyyanen zamlarla bu tutar 14.492 TL’ye ulaşmış durumda, fakat emekli maaşlarına yansıtılmadığı için memur emeklilerimiz bu tutar kadar alacaklı duruma düştü. Bu nedenle, seyyanen verilen tüm zamların emekli maaşlarına da yansıtılması zorunludur."

Ahmet Doğruyol, bu uygulamanın düzeltilmesi gerektiğini ve emekli memurların hak ettikleri maaşı alabilmesi için mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum