MEMUR-SEN, 3600 ek gösterge için harekete geçti!

MEMUR-SEN, 3600 ek gösterge için harekete geçti!
Memur-Sen'den 3600 ek gösterge için yeni bir adım atıyor! Seçim sürecinde 1. derecedeki tüm memurlara vaat edilen 3600 ek gösterge için Memur-Sen eylem kararı aldı.

Memur-Sen'e bağlı Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, hükümete 3600 ek gösterge sözünü hatırlatmak üzere Bolu'dan Ankara'ya yürüyüş gerçekleştireceklerini bildirdi.

1. DERECEDEKİ MEMURLARA 3600 EK GÖSTERGE

Yazgan, '3600 ek gösterge meselesi, 4 meslek grubuna verilecekti. Ancak, Cumhurbaşkanımız ve Çalışma Bakanımız tarafından sözü verilmişti. Birinci dereceye gelmiş tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmesi sürecinin bir an önce sonuçlanmasını istiyoruz.' dedi.

3600 ek gösterge meselesi için toplu sözleşmede imza attıklarını ve hala beklediklerini belirten Yazgan, 'Büro Memur-Sen olarak 4 aşamalı bir eylem kararı aldık. Bu eylemlerin son aşamasında Bolu'dan Ankara'ya yürüyeceğiz. Hükümetin sesimizi duyması için 81 ilden gelecek şube başkanlarımızla birlikte bu yürüyüşü gerçekleştireceğiz. İlk aşamada basın açıklaması yaptık, ardından kokart takma eylemi gerçekleştirdik ve dilekçe eylemi başlattık. Şimdi ise Bolu'dan Ankara'ya yürüyeceğiz. Neden Bolu? Çünkü Bolu'dan Ankara'ya 3 milyon 600 bin adım yapıyor. Bu adımlarla 3600 ek göstergeyi kamu çalışanlarına bir an önce yasalaştırın çağrısı yapacağız' dedi.

Yürüyüş Tarihi ve Süresi

Yürüyüşün 24 Temmuz'da başlayacağını açıklayan Yazgan, '7-8 günlük bir süreç öngörüyoruz. Bolu'dan yürüyeceğiz' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
25 Yorum