Memur-Sen istedi: Memurlara ek zam ve kira yardımı düzenlemesi...

Memur-Sen istedi: Memurlara ek zam ve kira yardımı düzenlemesi...
Memurlar için önemli talepler açıklandı! Ek zam, kira yardımı, vergi oranları konusunu gündemine alan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yüzde 19,31'lik zammın yetersiz olduğunu ve memurlara kira yardımı seçeneğinin ele alınması gerektiğini belirtti...

Memur-Sen, memurlara ek zam ve kira yardımı istedi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, temmuz ayında verilecek yüzde 19,31 enflasyon farkı zammının yetersiz olduğunu söyledi. Yalçın ayrıca memurların kirada zorlandığını belirterek, kira yardımı konusunda düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

MEMURLARA EK ZAM TALEBİ

Genel Başkanı Ali Yalçın, "Biz mevcut ortaya çıkan rakamın iyileştirme oranı olarak yüzde 19,31'in bu anlamda uzun vadede çalışanı zorlayacağı öngörüsünü yapıyoruz. Diliyoruz ki enflasyon aşağıya doğru çekilsin. Çünkü siz ne kadar zam alırsanız alın düşük enflasyon ve piyasa istikrarını sağlayamadığınız zaman aldığınız zam bir tarafa geri gider." diye konuştu.

"Kira yardımı seçeneği de ele alınmalı"

Kiradaki yüzde 25'lik sınırın kalktığını da anımsatan Yalçın “Bu memurlardan kirada oturanlar açısından ciddi bir tedirginliğe sebebiyet verdiği bir risk oluşturuyor. Çünkü memurlardan kirada oturan çok insan var. Özellikle büyük şehirlerde, sahil şeritlerinde memurlar bu anlamda zorlanıyorlar. Kira yardımı konusu seçim öncesi tartışmalarda gündeme gelmişti." dedi.

Yalçın, memurlar ve emekliler için diğer taleplerini ise şöyle sıraladı: "Yapılması gereken Türkiye piyasa istikrarını yakalamalı, enflasyonunu düşürmeli, sabit gelirlerde vergi oranlarını gözden geçirilmeli, vergi tahsili konusunda da Türkiye şimdi vergi yasası gelecek, torba yasası tartışmaları var. Orada mutlaka ama mutlaka doğrudan vergiyi artıracak kısmı takip etmesi gerekiyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
14 Yorum