Memur-Sen'den Çağrı: Tasarruf Memurun Üzerinden Yapılmamalı

Memur-Sen'den Çağrı: Tasarruf Memurun Üzerinden Yapılmamalı
Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar, tasarruf politikalarının memurlar üzerinden yapılmaması gerektiğini vurguladı.

"Tasarruf Memurun Üzerinden Olmamalı"

Acar, öğretmenlerin iş memnuniyeti ya da memnuniyetsizliğinin eğitimin kalitesini, dolayısıyla ülkenin geleceğini doğrudan etkilediğini belirtti. "Öğretmenlerin umutsuzluğa kapılmasını önlemek ve onlardan kaliteli hizmet almak için öncelikle iyi bir eğitim sistemi, uygun çalışma ortamı ve iyi imkânlar sağlanmalıdır" diyen Acar, sorumluluk sahibi herkesin bu sorunlara çözüm üretme ve beklentileri karşılama gayretinde olması gerektiğini söyledi.

Ekonomik koşulların memurların hayatını zorlaştırdığını ifade eden Acar, enflasyonun alım gücünü düşürdüğünü, sabit gelirli kamu görevlilerinin bu durumdan olumsuz etkilendiğini belirtti. "Enflasyon baskısı altında zorlanan kamu görevlilerinin, ücret kayıplarını telafi edecek iyileştirmeler yapılmalı. Tasarruf politikaları memurun sırtına yüklenmemeli ve kamu görevlisi emeklilerinin talepleri dikkate alınmalıdır," dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum