MHP ve CHP'den sağlık çalışanlarına 3600 ek gösterge talebi

MHP ve CHP'den sağlık çalışanlarına 3600 ek gösterge talebi
Sağlık çalışanlarının özlük haklarına ilişkin olarak TBMM genel kurulunda konuşma yapan MHP ve CHP Milletvekilleri, sağlık personeline 3600 ek göstergenin bir an evvel verilmesi gerektiğini söylediler.

ALİ FAZIL KASAP (Kütahya) – Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; pandemi süresince cansiparane çalışan tüm sağlık çalışanları, aile hekimleri, yoğun bakım personeli, tıp fakültesi asistan hekimleri, radyoloji çalışanları, teknikerler, laboratuvar çalışanları, temizlik, güvenlik personeli dahil tüm sağlık çalışanlarına öncelikle şükranlarımızı sunmak istiyorum.

Bu arada eczacıları da unutmamak gerekiyor, 112 sağlık çalışanlarını unutmamak gerekiyor, paramedikleri  unutmamak gerekiyor ama biz onları unuttuk. Bu arkadaşlardan, sağlık personelinden doksan gündür evine gidemeyen, çoluk çocuğunu göremeyen, günaşırı nöbet tutan, on altı saat hastanede kalan, misafirhanelerde aç biilaç konaklamaya çalışan, evine gidemeyen arkadaşlarımız var, sağlık personeli var ama biz onları unuttuk. Onlara Sayın Sağlık Bakanımız müjde verdi, dedi ki “Tavan ve ek ödemelerinizi en üst düzeyden yapacağız.” Şöyle söyleyeyim: Saymış olduğum bu meslek gruplarında, yoğun bakım çalışanlarında, doktor dışı çalışanlarda verilen en fazla ücret bin lira, en kıdemlisine verilen bin lira. Bunlar evlerine gidemedikleri ve sefil bir vaziyette bu misafirhanelerde kaldıkları için, günde 3 öğün yemeklerini dışarıda yemek zorunda kaldıkları zaman, emin olun, bin lira dahi yetmiyor. Bu arkadaşlar unutuldular, mağdur edildiler; ulufe dağıtılır gibi sadece 500-600 lira bir para verildi. Ha, onu söyleyeyim, bu arkadaşların hiçbirinin beklentisi para değil. Parayla bu işi yapmadılar, gönül işiydi; sağlık çalışanları bunu bir gönül bağı olarak yaptılar. Misafirhanelerde yemek yediler ve ücretleri karşılanmadı. Vefakâr ve fedakâr sağlık personeli asla ve asla parayı ön plana getirmedi. Aile hekimlerini ve tüm sağlık çalışanlarını lütfen mağdur etmeyelim. Onların istedikleri tek şey, gerçek özlük haklarına kavuşmak. Aç kaldılar, evlerinden uzak kaldılar, hastalandılar, ölen yüzlerce sağlık personelimiz oldu. Onları unuttuk, onlara bir şey yapmadık, sadece 500 lira ile bin lira arası bir para verdik, onu da kendilerine harcadılar. Açıkça söyleyeyim, ceplerinden harcadılar. 

Atanamayan sağlık personeli bekliyor. Atama bekleyen sağlık personellerine yol açalım. Bunların tek istediği şey, almış oldukları ek ödeneklerin emekliliklerine yansıtılması, 3600 göstergenin yerine getirilmesi. Bizden asla para istemiyorlar, pazar günü de kendilerini ziyaret ettim, hiçbir sağlık personeli parayı gündeme getirmedi ama yarın güvencesi istiyorlar.

MHP GRUBU ADINA MUSTAFA KALAYCI (Konya) -  Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; görüşülmekte olan 217 sıra sayılı Kanun Teklifi’nin tümü üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz aldım. Bu vesileyle hepinizi hürmetle selamlıyorum...coronavirüs salgınına karşı fedakârca mücadele ederek canlarını ortaya koyan sağlık çalışanlarımıza yönelik de bir an önce beklentileri karşılayacak düzenlemeler yapılmalıdır. Bu süreçte sağlık çalışanları için performansa bakılmaksızın üç ay süreyle döner sermaye ek ödemelerinin tavandan yapılması konusunda uygulamada haksızlıklar oluşmuş, birçok sağlık çalışanı hayal kırıklığına uğramıştır. Döner sermayelerde kronikleşen sorunlar çözülmeli, sistem yenilenerek çalışan merkezli ve adaletli bir yapıya kavuşturulmalıdır. Döner sermayenin emekli aylığına yansıtılması için düzenleme yapılmalıdır. 3600 ek gösterge düzenlemesi bir an önce yapılmalıdır. Mevcut yıpranma payı düzenlemesi, sağlık çalışanları lehine revize edilmelidir. 

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum