ARAÇLI KİRALIK ŞOFÖR (%70) HİZMET ALIM İHALELERİNDE KADRO VERİLMESİNDE KÖKTEN ÇÖZÜM MÜMKÜNDÜR!

696 KHK ile kadroya geçiş için 'personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı' şartı aranarak 'yaklaşık maliyetin en az yüzde 70’inin işçilik maliyetinden oluşması' şartı araçlı hizmet alımı ihalelerinde çalışan şoförler kadro alamamıştır. Araçlı kiralık şoför çalıştırma hizmet alımı ihalesi, hem aracın temin, akaryakıt giderlerini hem de şoförlerin işçilik maliyetlerini kapsıyor. Bu ihaleleri alan şirketler, hem araç, hemde işçi çalıştırıyor. Birinci kalem, araç maliyeti, ikinci kalem, çalıştırılacak işçilerin asgari işçilik maliyeti nedeniyle bu ihalelerde çalıştırılan çok sayıdaki şoför kamuya geçiş hakkından yararlanamadı.

Yüzde 70 barajına takılan şoförler için esasında sorunun çözümü çok basit! Şöyle ki! "Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı' şartı kaldırılır ve bu sorun kökten kendiliğinden çözülür."

Bir hatırlatma! 09/07/2018 tarihinde yayımlanan 703 sayılı KHK kapsamında Başbakanlıkta görev yapmakta olan 113 taşeron şoför için yeni düzenleme yapıldı. Fakat Başbakanlıktaki taşeron şoförler gibi bazı taşeron işçiler yüzde 70 işçilik maliyetinden dolayı kadro alamamıştı.

24 Aralık’ta yürürlüğe giren kanunda yer alan “…yaklaşık maliyetinin en az yüzde 70’lik kısmının asgari işçilik maliyeti ve varsa aynı yol ve yemek giderleri dahil işçilik giderinden oluştuğu…” cümle gereği 113 Başbakanlık taşeron şoförler kadro alamamıştı. 703 sayılı KHK ile 113 Başbakanlık taşeron şoför için özel bir düzenleme yapıldı. Düzenlemede 113 taşeron şoförün sürekli işçi kadrolarına geçirilmiş sayılacağı ve kamu kurum ve kuruluşlarına bir ay içinde atanacağı düzenlemesi yapıldı ve Başbakanlıkta görev yapmakta olan 113 taşeron şoförlere kadroları verildi.

Şoförler, en asil duyguların insanıdır, kendilerini çevreleyen olumsuzluklara rağmen, şikayet etmeden işlerini en iyi şekilde yaparak çok önemli hizmeti yerine getirir. Gece gündüz demeden, hayat ve yol şartları her ne durumda olursa olsun, can taşıyarak büyük emek sarf edip, yükünün yanı sıra, dertte taşırlar. Bilemezsiniz!

Bu vesileyle ferdi olmaktan gurur duyduğum şoförlük mesleğinin kadrosunun verilerek, taşeron kiralık şoförlüğe son verilmesi, kurum ve ihale ayrımı yapılmadan taşeron çalışan tüm şoförlerin tamamının kadroya geçirilmesini devletimizden arz ederiz. Kiralık şoförler liyakatını ispatlamıştır. Rızkı, makamı nasip eden Allah'tan bize gayreti düşer. Rızık, makam kaygısıyla eğilmek ve kötü kullanmak imanı zaaftır. Selametle

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Levent BAŞ Arşivi