SGK, ALDIĞI KARARLARA BİZLERİ DAHİL ETMEDİĞİ İÇİN YANLIŞ KARARLAR ALMAYA DEVAM EDİYOR.

SGK bunu hep yapıyor...
Yönetimini, karar alan hekimleri ve bürokratlarını kınıyorum.

2000 yılında hasta alt bezini günlük 8 adet (hekimin yazdığı miktar ne ise) alabildiğimizi, bir kaç yıl sonra günde 3 adetle sınırlandığını, sonrasında ben ve yine benim gibi bir engelli çocuk annesi olan Mukadder Abla ile birlikte Maliye Bakanının müsteşarı ile görüşmemiz neticesinde günde 4'e çıkartabildiğimizi biliyor musunuz?

Bir dönem yetişkinler çocuk bezi alamadılar. 
Gelişim geriliği olan çocukları unuttular düzenleme yaparken.
Uzun süre bu çocuklar ödeme alamadılar.
Sonra uzun süre bir barkod konusu çıkardılar. prima, molfix gibi bezler alınamadı. Küçücük çocuklar yetişkin bezi kullanmak zorunda kaldı.
Sonra bezleri medikalden alacaksınız dediler. 
"ECZANEDEN İLAÇ ALIR GİBİ ALACAKSINIZ BEZLERİNİZİ, PARA VERMEYECEKSİNİZ" dediler.
Bir SGK hekimine sordum; "siz bizden para alınmayacağının doğruluğuna inanıyor musunuz, medikaller hiç de öyle söylemiyor". Cevap: "Devlet böyle söylüyor, söylüyorsa doğrudur"...

Yıllarca bir adet bezin fiyatını artırsınlar diye bekledik. Çocuk için 500 kuruşdan 700 kuruşa, yetişkin için 900 kuruşa çıkardılar 1 yıl önce. o zamanlar 2 aylık 250 lira ödenek karşılığı 5 paket alırken şimdilerde 3 paket alınıyor. Yani 90 adet beze 250 lira veriliyor. 
Bu medikal işinin kazananı kim diye soruyorum. Kim için yapıldı bu düzenleme. SGK ile anlaşması olan medikal ve eczaneler fahiş fiyatlara satış yaparken, artan dolar karşısında fiyat güncellemesi yapmayan SGK, kime hizmet etti?
Bizlere hizmet etmediği açık.

Şimdi, her nereye paraya ihtiyaç var sa, oraya para gitsin diye çocuklarımızın teşhisleri üzerinden verdiği hizmeti sınırlandırmaya çalışıyor. Yıllardır bez ödeneği alan engelli çocuklar, artık alamayacak. Bunların içinde cam kemik hastaları ve pek çok nadir hastalık da var.

Bizden kıstığı parayı her nereye harcayacak ise buyursun... benden pes...

bir anne...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Ayşe SARI Arşivi