Ali Yalçın'dan MEB Şube Müdürlerine Destek

Ali Yalçın'dan MEB Şube Müdürlerine Destek
Ali Yalçın : Şube Müdürlerinin sesi duyulmalı, haklı talepleri karşılanmalıdır. EBS Genel Başkanı Ali YALÇIN Milli Eğitim Bakanlığında görev yapan şube müdürlerinin özlük haklarına ilişkin açıklama yaparak destek verdi.

“Şube Müdürlerinin sesi duyulmalı, haklı talepleri karşılanmalıdır”

Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali YALÇIN , Amasya Şubesinin düzenlemiş olduğu Şube Divan toplantısında şube müdürlerinin özlük hakları konusunda açıklamalarda bulundu.

Ali YALÇIN;

“Şube Müdürlerinin sesi duyulmalı, haklı talepleri karşılanmalıdır”

Eğitim yönetiminde çok önemli bir görevi icra eden; şube müdürü arkadaşlarımızın haklı beklentilerini karşılayacak, hiyerarşideki makamlarına uygun yeni haklar tanıyacak adımlar atılmalıdır..

Peki, MEB Şube Müdürleri Neler Talep Ediyor?

1- Şube müdürlerine; memuriyet/öğretmenlikte 10 yıllık hizmeti olanlara uzman öğretmenlik, 20 yıllık hizmeti olanlara başöğretmenlik ünvanının verilmesi.  

2- Haftada 30 saatten az olmamak üzere ek ders ücreti verilmesi.  

3- Ek göstergelerinin 4200 veya üzerine çıkarılması.  

4- Özel hizmet tazminatının 170 olarak düzenlenmesi 

5- Makam tazminatı verilmelidir. Yönetici pozisyonunun itibari ne yazık ki alınan ücretle doğru orantılı.

6- Eğitime hazırlık ödeneğinin şube müdürlerine de verilmesi

7- Dyk, pansiyon, öğretmenevi.rehabilitasyon  denetimleri, inceleme soruşturma görevlerinin ücrete tabi tutulması, görev yolluk ve yevmiyelerinin ödenmesi.

8-Şube müdürlerinin özlük hakları bir alt görev olan okul müdürleri ve öğretmenlerden daha düşük olmamalılar.

9- Okul/kurum müdürlerinin birinci disiplin amiri şube müdürleri olmalıdır. (Şube müdürleri, İlin ve ilçenin milli eğitiminden sorumluysa ki, öyle o zaman saygınlık artırılmalı.

10- Maaşlar, okul/kurum müdürleri ve öğretmenlerinin maksimum alabileceği (ek ders,kurs,nöbet dahil) maaşlarından daha fazla olmalıdır. ( ek ders - kurs vb ek ücret alan idareci ve öğretmenler toplamda daha fazla maaş alabiliyor). Görev yolluk ve yevmiyeleri ödenmelidir
Kamubiz.com/ ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
15 Yorum