Cumhur İttifakı Ortağı Destici'den Ücretli ve PIKTES’li Öğretmenlere Kadro Talebi

Cumhur İttifakı Ortağı Destici'den Ücretli ve PIKTES’li Öğretmenlere Kadro Talebi
Mustafa Destici ücretli ve pıktes li öğretmenlere kadro verilmesini Mecli gündemine taşıdı. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici TBMM de yaptığı konuşmada Ücretli ve Öğretmenlere PIKTES’li Kadro ve ek ders ücretlerinde artırım yapılması gerektiği talebinde bulundu

MUSTAFA DESTİCİ (Ankara) Öğretmenlik Meslek Kanunu'yla ilgili düşüncelerimizi ifade etmek için çıkmış bulunuyorum,

Ücretli Öğretmenlerin Ek Ders Ücreti Artırılsın

Tabii, burada, ücretli öğretmenlerimize bir paragraf açmak istiyorum. Büyük Birlik Partisi olarak geçtiğimiz yıllarda bu ücretlerin iyileştirilmesiyle ilgili yaptığımız görüşmeler neticesinde, hem bir önceki Bakanımız hem mevcut Bakanımız olumlu yaklaştılar, bir uğraş verildi ve bu ücretler neredeyse yüzde 100 artırıldı ama yeterli midir? Yeterli değildir. Bizim teklifimiz şudur: Biliyorsunuz, öğretmenlere ödenen bir normal ücret var, bir de “DYK” dediğimiz yani destekleme ve yetiştirme kursu ücreti var; en azından bu ücret üzerinden yani saat başı 42 TL üzerinden verilirse bu ücretli öğretmenlerimiz de en azından asgari ücretin üzerinde aylık bir ücrete kavuşabilirler diye ümit ediyorum.

Ücretli Öğretmenlere Kadro

Yine, bu öğretmenlerimizin geçtiğimiz yıllarda, İsmet Yılmaz Bey’in Bakan olduğu dönemde 5 bin kişisi kadroya alınmıştı; yine, KPSS’den yeterli puanı almış olanların ve belli bir yıl ve ders saati hizmet etmiş olanların da diğer atama bekleyen öğretmenlerin kontenjanını etkilemeden atamaları yapılabilir diye düşünüyoruz; daha doğrusu, yapılması gerektiğini buradan bir kere daha dile getiriyorum.

PIKTES’li Öğretmenlere Kadro

Tabii, PIKTES’li öğretmenlerimiz var, bunlar mülteci çocuklarımıza Türkçe öğretiyorlar. Bunlar, tabii, bir proje kapsamında çalışıyor lakin beş yıl oldu, çok iyi deneyim kazandılar. Bu öğretmenlerimiz proje bitince boşta kalmamalıdırlar. Özellikle ülkemizin belli bölgelerinde hâlâ güzel Türkçemizi konuşmakta sıkıntı yaşayan vatandaşlarımız var. Bu bölgelere atamaları yapılarak “Güzel Türkiye’mizde güzel Türkçemizi konuşmayan hiç kimse kalmasın.” seferberliğinde bunlar değerlendirilmelidir mutlaka diye ümit ediyorum, daha doğrusu bunu da yine Büyük Birlik Partisi olarak, teklif olarak söylüyorum.

Tabii, bu bir kanundur. Ücretli öğretmenlerle ilgili düzenlemeler, PIKTES’le ilgili düzenlemeler, diğer atamalar, bunların çoğu kanuna ihtiyaç duymayan yönetmeliklerle ya da birtakım düzenlemelerle yerine getirilebilir. Onun için, bu kanunda her şey yok diye bunlar yapılmayacak anlamı da taşımıyor. Hep birlikte, Türkiye Büyük Millet Meclisinin üyeleri olarak bunların takipçisi olup geçmişte olduğu gibi bundan sonraki süreçte de pek çoğunda sonuç alabileceğimize ben inanıyorum ve bir kere daha bu meslek kanununu desteklediğimizi buradan ifade ediyorum.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum