Eğitim Bir-Sen'den yönetici atama yönetmeliği ve profesyonel yöneticilik teklifi

Eğitim Bir-Sen'den yönetici atama yönetmeliği ve profesyonel yöneticilik teklifi
MEB yönetici atama yönetmeliği değişecek mi? Eğitim Bir-Sen'den yapılan açıklamada yönetici atama yönetmeliğinde değişiklik ve profesyonel yöneticilik talep edildi.

Yönetici atama yönetmeliği beklentileri karşılayacak şekilde yeniden ele alınmalıdır

Ali Yalçın, ilk olarak, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı ile birlikte, Ankara 3 No’lu Şube Kadınlar Komisyonu yöneticiler toplantısı ve divan toplantısına,  ardından Samsun 1 No’lu Şube’nin ve Amasya Şubesi’nin il divan toplantısına katıldı. Yalçın, Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa’nın da iştirak ettiği toplantılarda, eğitim gündemine ve sendikal çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, eğitim kurumları yöneticiliğinde kısa süreli ve sürekli değişikliklerin liyakat ve kariyer ekseninde amaca özgü ve sürdürülebilir bir görevlendirme/atama sisteminin kurulamamasına neden olduğunu ifade ederek, “Kaliteli eğitim hedefine ulaşmak, sadece eğitim sisteminin/felsefesinin/yönetim süreçlerinin gereklerinin karşılanmasıyla elde edilebilir bir sonuç değildir. Kaliteli eğitim, öğretmen ve yönetici ilişkisini ve ikilisini zorunlu kılmaktadır. Eğitim kurumu yönetimi ve yöneticiliği alanında ayakları yere sağlam basan ve gelecek için güven veren, eğitim reformlarının taşıyıcısı olacak bir sistem kurulmalıdır” dedi.

Eğitim yöneticiliğinin profesyonelleşmesi amacına hizmet edecek bir düzenlemenin zamanı gelmiştir

Eğitim kurumları yönetici atama yönetmeliğinin beklentileri karşılayacak şekilde yeniden ele alınması gerektiğini kaydeden Yalçın, “Eğitim kurumları yöneticiliğinde kısa süreli ve sürekli değişiklikler, liyakat ve kariyer ekseninde amaca özgü ve sürdürülebilir bir görevlendirme/atama sisteminin kurulamamasına neden olmaktadır. Kaliteli eğitim hedefine ulaşmak, sadece eğitim sisteminin/felsefesinin/yönetim süreçlerinin gereklerinin karşılanmasıyla elde edilebilir bir sonuç değildir. Bunun ötesinde, kaliteli eğitim, öğretmen ve yönetici ilişkisini ve ikilisini zorunlu kılmaktadır. Son yıllarda eğitimde nicel anlamda takdire değer başarılar elde edilmesine rağmen eğitim kurumu yönetimi ve yöneticiliği alanında ayakları yere sağlam basan ve gelecek için güven veren, eğitim reformlarının taşıyıcısı olacak bir eğitim kurumu yöneticiliği hâlâ kurulamamıştır. Bu makama yaraşır yöneticilerin yetiştirilmesi, öğretmenlik ve yöneticilik tecrübelerinin harmanlanması ve eğitim yöneticiliğinin profesyonelleşmesi amacına hizmet edecek bir eğitim kurumu yöneticiliği düzenlemesinin zamanı gelmiştir” şeklinde konuştu.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum