Eğitim Sen Eski Şube Başkanı Terör Örgütü Üyeliğinden Tutuklandı

Eğitim Sen Eski Şube Başkanı Terör Örgütü Üyeliğinden Tutuklandı
Terör Örgütüne üyelik suçlamasıyla gözaltına alınan Eğitim Senli 26 öğretmenden biri ve aynı zamanda Diyarbakır Eski Şube Başkanı olan Abbas Şahin Terör örgütü üyesi olmak ve terör propagandası yapmak suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DIYARBAKIR'da geçen günlerde gözaltına alman 26 eğitimciden 13ünün öğretmenin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasının ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen öğretmenlerden 2si daha serbest bırakılırken, birisi tutuklandı. Terör örgütü üyesi olmak ve terör örgütü propagandası yapmak iddiasıyla dün öğlen saatlerinde Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Devrim Durucan ve Mehmet Edip Erdoğdu adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

EĞİTİM SEN DİYARBAKIR ŞUBE BAŞKANIYDI

Aynı suçlamayla tutuklama istemiyle sevk edilen Eğitim Senin bir önceki dönem Diyarbakır Şube Başkanlığını yürüten Abbas Şahin ise tutuklandı. Öte yandan Amed Emek ve Demokrasi Platformu tarafından yapılan açıklamada, öğretmenlerin gözaltına alınmasıyla demokratik hakların kriminalize edilmeye çalışıldığına dikkat çekildi. 

Eğitim Sen üyesi öğretmenlerin gözaltına alınmasına ilişkin düzenlenen basın toplansmda, "Bu hukuksuz uygulamaların sonucunda anlıyoruz ki iktidar, kendisine muhalif gördüğü sivil toplum kuruluşlarının anayasal haklarını kullanmasını hiçe saymaktadır. Yasal demokratik hakların kullanılmasını kriminalize etmeye çalışmaktadır" dendi. 

BİRGÜN

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.