Kadrosuz usta öğreticiler için TBMM'de önerge

Kadrosuz usta öğreticiler için TBMM'de önerge
İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen KIRKPINAR, TBMM Başkanlığı 'na sunduğu soru önergesinde halk eğitim merkezlerinde çalışan kadrosuz usta öğreticilerin sorunlarını dile getirdi ve sorunlar için Bakan Yusuf Tekin'e önerge verdi.

KIRKPINAR, verdiği soru önergesinde , usta öğreticilerin özlük haklarının iyileştirilmesi için bir çalışmanın olup olmadığını sordu.

İşte Hüsmen KIRKPINAR'in soru önergesi >>

Usta öğreticiler, halk eğitim merkezlerinde ve kamuya ait kurumlarda çalıştıkları ders saati karşılığında ek ders ücreti almaktadır. Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından onaylı sanatsal, kültürel ve mesleki faaliyet gösteren eğitim görevlileri, çalıştıkları kurumlarda ihtiyaç duyulan öğretmen açığını doldurmaktadır. Fiili olarak öğretmen olan, derse giren hatta çalıştığı yere göre nöbet tutan usta öğreticiler, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yer alan sorumluluklara riayet ederken, eşit işe eşit ücret ilkesinin hayata geçirilmesini beklemektedir.

Bu bilgiler doğrultusunda:

1. Bakanlığınız usta öğreticileri memur veya sözleşmeli olarak kabul etmezken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da işçi statüsünde saymamaktadır. Kadrolu usta öğreticilerle aynı kurumlarda çalışıp, aynı işi yapan fakat aynı ücreti alamayan, hatta asgari ücretin altında çalıştırılan öğreticilere neden kadro verilmemektedir? Statü verilmesi gündeminizde yer almakta mıdır?

2. Bakanlığınız bünyesinde istihdam edilen ücretli usta öğreticilerin sayılarının yıllara ve illere göre dağılımı nasıldır?

3. Özlük haklarının tanımlanarak; tam sigorta yapılmasına, kıdem tazminatı, doğum izni ve yıllık izin hakkı verilmesine dair herhangi bir çalışmanız bulunmakta mıdır?

4. Ücretli usta öğreticiler, bir mali yıl içerisinde 11 aydan fazla görevlendirilememektedir. Sigorta primi 12 ay yatmadığı için işsizlik maaşı ve kısa çalışma ödeneğinden faydalanamamaktadır. İşsiz kaldıkları dönemlerde geçim sıkıntısı yaşamamaları için önlem alınacak mıdır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.