Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmenleri Mağdur Ediyor! Eğitim İş Sendikasından Tepki!

Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmenleri Mağdur Ediyor! Eğitim İş Sendikasından Tepki!
Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim-İş) Sinop Şubesi Başkanı Celal Tuncay Şahbenderoğlu, Sinop’ta eğitimcilerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından zorunlu tutulan yeni kimlik kartlarının İl Milli Eğitim Müdürlüğünce temin edilememesi nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını söyledi.

Eğitim-İş Sinop Şubesi Başkanı Celal Tuncay Şahbenderoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitimciler için zorunlu tutulan yeni kimlik kartlarının Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğünde kartların basımı için gerekli makinanın olmaması sebebiyle temininin gerçekleştirilemediğini söyledi.  

Sinop’ta eğitim çalışanlarının kimliksiz bırakıldığını ifade eden Eğitim-İş Sinop Şubesi Başkanı Celal Tuncay Şahbenderoğlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bu sorunu bir an evvel çözmesi gerektiğini ifade etti. Şahbenderoğlu; “Türkiye'de diğer İl Milli Eğitim Müdürlükleri Bakanlığın zorunlu tuttuğu yeni tip kimlik kartlarını dağıtmaya başlamışken Sinop'ta bu uygulamanın olmadığını gördük.

Eğitim İş Sinop Şubesi olarak bu durumu bir emekli öğretmenimizin yaşamış olduğu sıkıntıyı bize aktarmasıyla öğrendik. Kendisi emekli olduktan sonra yeni kimliğini almak için Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurmuş ve yeni kimliği kendisine veremeyecekleri söylenmiş. Öğretmenimiz bu kimlik için Samsun İl Milli Eğitimine başvurmuş ancak görev yeri Samsun olmadığı için oradan da olumsuz cevap almış. Durumu öğrenmek için Sinop İl Milli Eğitime Sinop Eğitim İş olarak gittiğimizde bu yeni kimlik makinesinin çok pahalı olduğu gerekçesiyle alınamadığı ancak ilerleyen süreçte alınacağı bize bilgi olarak veridi. Umarız geçen bir kaç aylık süreçte bu makine temin edilmiştir.

Çünkü yeni göreve atılmış olan eğitim çalışanlarında ve hali hazırda yeni emekli olan arkadaşlarımızda da bu kimlikleri göremiyoruz. Bu soruna Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bir an önce çözüm bulması oluşan ve de oluşması muhtemel mağduriyetlere engel olmasını talep ediyoruz” dedi. 
 VİTRİNHABER

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.