Milli Eğitim Şube Müdürleri Ne İstiyor ? Müdürlerin Maaşları Neden Düştü?

Milli Eğitim Şube Müdürleri Ne İstiyor ? Müdürlerin Maaşları Neden Düştü?
Milli Eğitim Bakanlığında görev yapan şube müdürlerinin taleplerini içeren ve sitemize ulaştırdıkları talep mailini yorumsuz yayınlıyoruz...

İşte o mesaj...

Biz şube müdürleri, her ne kadar devlet memurları kanununa göre genel idare hizmetleri sınıfında yer alsak da eğitim öğretimle iç içe görev yapmaktayız. Tamamımız MEB kadrolarından şube müdürlüğüne görevde yükselme yazılı sınav ve akabinde mülakat süreçleri ile atandık. Son yıllarda toplu sözleşmelerde öğretmenlere ve okul idarecilerine verilen özlük ve mali haklar nispetinde üst görev olan şube müdürlerine hiçbir özlük ve mali hak verilmemiştir. Özlük ve mali kazanım anlamında öğretmen ve okul idarecilerinin nerede ise tamamı üst makam olan şube müdürlerini çok çok geride bırakmıştır. En son çıkarılan öğretmenlik meslek kanununda da öğretmen ve okul idarecilerine verilen haklardan bizler maalesef yararlandırılmadık.

Anayasamız ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda kariyer ve liyakat ilke olarak yer aldığı halde, öğretmen veya okul idareciliğinden şube müdürlüğüne kariyer yükseldikçe özlük ve mali hakların azalmasının izahı mümkün değildir. MEB taşra teşkilatında görev ve sorumluluk anlamında üst görevde olanların, alt görevlerde olanlardan daha düşük ücret alması, Devletimizin teşkilat yapılanmasında daha önce görülmüş bir durum değildir. Kaldı ki şube müdürleri Milli Eğitim Bakanlığının taşradaki icra makamlarıdır. Görevlerimiz ağırdır. İş stresi çok yüksektir. Bunların yanı sıra  hiçbir eğitim meslek çalışanına uygulanmayan zorunlu rotasyon, sadece şube müdürlerine uygulanmakta ve bundan dolayı bir çoğumuzun ya  aile birliği bozulmuş ya da her gün uzun yolculuklarla evimize gidip gelmek durumunda kalmaktayız.  

Emniyet Müdürlüğündeki bir komiser emniyette şube müdürü, emniyet amiri ya da  emniyet müdürü olunca nasıl emniyet hizmetleri sınıfının dışına çıkmıyorsa, bir doktor idari yönetim görevi alınca nasıl sağlık hizmetleri sınıfından çıkmıyorsa vesaire tüm meslek grupları kendi meslekleriyle ilgili idari görevlere atanınca mesleğinin tüm haklarından yararlanmaya devam ediyorsa, Adalette bulunan tüm görevliler belli oranlarda "Adalet Hizmetleri Tazminatı" alıyorsa aynı şekilde MEB Şube Müdürleri de  kendi Bakanlığımızda benzer haklardan mahrum bırakılmamalıdır. 

Konuyu basit bir şekilde örnekler isek;

Şu anda şube müdürü olarak: 10.452 TLmaaş almaktayız. Okul müdürlerinin ocak ayı maaşı ise aldıkları rutin ek dersleri ile birlikte 12.651 TL dir. Şu anda şube müdürüyle okul müdürünün arasındaki fark yaklaşık 2.200 TL’ dir. Okul müdürü uzman öğretmen olduğunda bu fark yaklaşık 3.500 TL, okul müdürü başöğretmen olduğunda ise 4.800 TL’ye kadar çıkacaktır. Okul Müdürü pansiyon nöbeti, DYK ek dersi gibi diğer kazanımlardan faydalandığı takdirde uçurum daha da artmaktadır. 

Yukarıda ifade ettiğimiz nedenlerle Milli Eğitim sisteminin yükünü sırtlanan biz Şube Müdürlerinin özlük ve mali haklarının iyileştirilmesini ve mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyoruz.

ÖNERİLERİMİZ

1-      Şube müdürlerine hizmet yılına göre direkt uzman öğretmenlik / başöğretmenlik ünvanı verilmesi

2-      Haftada 30 saatten az olmamak üzere ek ders ücreti verilmesi.

3-      Ek göstergelerinin 4200 veya üzerine çıkarılması.

4-      Ek tazminat ve özel hizmet tazminatının artırılması.

5-      5000 göstergeli görev tazminatı verilmesi.
kamudanhaber

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
12 Yorum