Öğrencilere sopa sallayan müdür veliyi azarladı: Ben böyle eğitim veriyorum

Öğrencilere sopa sallayan müdür veliyi azarladı: Ben böyle eğitim veriyorum
İki öğrenciyi kıyafetleri uygun olmadığı gerekçesiyle odasında sopa sallayarak korkutan müdür, bir veliyi de bağırarak azarladı. Müdürün veliye “Allah belasını versin bir susmadı” dediği iddia edildi.

Ankara’nın bir ilçesinde bulunan Lise müdürü S.D.’nin lise ikinci sınıfa giden iki kız çocuğunu okul kıyafetleri uygun olmadığı gerekçesiyle odasına çağırarak bağırdığı, öğrencilerin üzerine sopayla yürüdüğü iddia edildi.

Öğrencilerin ailelerinden edinilen bilgiye göre, Y.B.’nin durumu velisine anlatması üzerine okula giden anne E.B. de okul müdürü, müdür yardımcısı ve kendisini “müfettiş” olarak tanıtan bir erkeğin psikolojik şiddetine maruz kaldı. Okulda kendisine sürekli bağırıldığını ve konuşmasına izin verilmediğini anlatan veli E.B., müdürün konuşmamak için arkasını döndüğünü ve kıyafetine bakarak kafa çevirdiğini anlattı.

‘MÜDÜR ÇOCUKLARIN ÜSTÜNE SOPA İLE YÜRÜDÜ’

Olayın gerçekleştiği günü anlatan veli E.B., çocukların bir öğretmen tarafından teneffüste müdürün yanına götürüldüğünü, kıyafetlerinde uygunsuz bir şey olmadığını sadece okul armalı tişörtün üstüne hava soğuk diye kalın bir kıyafet giydikleri için bu olayın yaşandığını söyledi. Veli E.B., olayın yaşandığı güne dair ise şunları anlattı: “Okul müdürü odasında çocuklara bağırarak velilerin telefon numarasını istiyor. Çocuklar da telefonları girişte toplandığı için ‘numarayı hatırlamıyoruz’ diyorlar. Daha sonrasında okul müdürü çocukların üstüne sopa ile yürüyor. ‘Bana velilerinizi getirin’ diyerek bağırmaya başlıyor.” 

‘EVDE ÇOCUĞUMUZU DÖVÜYORUZ AMA BURADA KİMSEYE DOKUNMADIK’

Olayın salı günü yaşandığını, çarşamba günü hasta olduğu için perşembe günü liseye gittiğini belirten E.B., müdürün odasına girdiğinde içeride başkalarının da olduğunu, odadaki bir kişinin kendini 'müfettiş' olarak tanıttığını ve müdür dışındaki diğer kişilerin de kendisiyle bağırarak konuştuğunu belirterek şunları söyledi:

“Müfettiş bana ‘Eğer çocuğunuz, müdür bize silahla saldırdı dese yine buraya gelecek miydiniz’ diye sordu. Ben de çocuğumun beyanı üzerine buraya geldiğimi söyledim. Yine kendisini müfettiş olarak tanıtan kişi ‘Biz evde kendi çocuğumuzu dövüyoruz ama burada kimseye dokunmadık’ dedi. Ben de 'çocukları dövmediniz diye ödül mü vereyim' dedim. Seslerin yükselmesi üzerine çocukları dışarı çıkardım. Müdür de birden telefonunu alıp dışarı çıktı. Kapının önündeki çocukların yanında ‘Allah belasını versin. Bir türlü susmadı’ dedi ve çocuklara yönelip, ’Sizin de Allah belanızı versin. Çıkın sınıflara’ diye bağırdı.”

‘SOPA SALLADIM DA NE OLDU VURDUM MU?’

Müdürün odaya tekrar başka bir müdür yardımcısı ile girdiğini anlatan veli E.B., kendisine uygulanan tavrın devam ettiğini ve müdürün masasına oturarak kendisine sırtını döndüğünü söyledi. Yaşanan bağrışmalar esnasında kapıda bekleyen çocukların korktuğunu belirten E.B., konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Müdür odaya onuncu sınıfların müdür yardımcısı ile tekrar girdi. Masasına oturup bana sırtını döndü. Daha sonrasında müdür yardımcısına benim için ‘Şunu al götür. Kendisiyle muhatap olmak istemiyorum’ dedi. Sinirlendim 'Ben şu değilim. Beni çağırdıysanız ben bu konuşmayı yapacağım' dedim. Müdür bana ‘Sopa salladım da ne oldu, vurdum mu? Ben böyle eğitim veriyorum’ dedi. Bir saat süreyle herkes bana bağırdı.”

EMNİYET ŞİKAYETİNİ İŞLEME ALMADI

Okuldan çıktıktan sonra polis karakoluna giderek şikayetçi olmak isteyen veli E.B., polis memurunun kendisine ‘şimdi çok yoğunuz, tekrar bir şey olursa o zaman işlem başlatırız’ dediğini aktardı. Veli bunun üzerine CİMER’e, ilçe milli eğitim müdürlüğüne ve kaymakamlığa şikayet dilekçesi verdi.
gazeteduvar.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum