Öğretmenler Bundan Böyle Ek Derslerini Yüksek Alacaklar! İşte Resmi Yazı...

Öğretmenler Bundan Böyle Ek Derslerini Yüksek Alacaklar! İşte Resmi Yazı...
Öğretmenler Bundan Böyle Ek Derslerini Yüksek Alacaklar. Muhasebat Genel Müdürlüğü yazıyı yayınladı. İşte Öğretmenlerin Ocak ayı zamlı ek ders ücretlerinin net miktarı.

KBS sistemine Şubat ayı maaşından önce giriş yapılan Ocak ayı ek ders ücretleri brüt olarak (638 TL ye kadar gelir ve damga vergisinden muaf şekilde) hesaplanacağından beklenenin üzerinde bir meblağ oldu.

Ek ders ücretlerinden kesilmeyen istisna tutarı geçen gelir ve damga vergisi ise Şubat ayı maaşına kesinti şeklinde yansıyacak. 27,77 olması beklenirken, birim ücreti 32,96 TL olarak hesaplandı.

Kadrolu Öğretmenlerin Ocak Ayı Ek Ders ücreti ( 4256,40 tl yi geçemeyen her ek ders ücreti bu şekilde hesaplanacak, asgari ücret turarı olan 4256,40 tlyi geçenlerden ise geçtiği kadarından vergi matrahına göre kesinti yapılacak)

Öğretmenlerin Ocak 2022 Zamlı Net Ek Ders Ücretleri

Gündüz 32,96 TL 

DYK Gündüz 65,92 

DYK Gece 70,63  +%25

Gündüz 41,20  +%25 Gece 44,15 

Peki bundan sonra ne olacak?

Muhasebat Genel Müdürlüğünün yayınladığı yazıya göre ek dersler Maaşlardan önce ödendiği için 4253,40 TLlik kısım Gelir vergisinden tutulacak bu nedenle her ay ek dersi 4253,40 TLnin altında olan hiç bir öğretmenden gelirvergisi kesilmeyecek. 

İşte Muhasebat Genel Müdürlüğünden Yayınlanan o yazı: 

ajanskamu.net

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.