Emekli maaşlarına kaç lira refah payı ve seyyanen zam eklenecek? Uzman isim beklenen haberi verdi...

Emekli maaşlarına kaç lira refah payı ve seyyanen zam eklenecek? Uzman isim beklenen haberi verdi...
Uzman isim İsmail Sevinç, 16 milyon emeklinin merakla beklediği en düşük emekli maaşı, refah payı ve seyyanen zam konularda bir açıklama yaparak emeklilerin temmuz ayında beklediği haberleri verdi.

Emekliler temmuz ayını iple çekeriyor. Ancak seyyanen zam ve refah payı verilip verilmeyeceği de maaşlara yapılacak zam oranı kadar emeklilerin kafasını karıştırıyor. SGK Uzmanı İsmail Sevinç, emeklilerin beklediği haberleri kalem kalem açıkladı.

Emeklilere Temmuz'da enflasyon farkı olarak yüzde 25 yüzde 26 oranında zam yapılacağını söyleyen İsmail Sevinç, eğer bir refah payı eklentisi olursa maaşların kaç lira artacağını da söyledi.

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsmail Sevinç şu ifadeleri kullandı:

Örneğin 12 bin TL aylık alan bir emeklinin enflasyon farkı ile maaşının yüzde 25 zam ile 15 bin TL'ye çıkacağını söyleyen Sevinç, rehaf payı ile maaşın anacak 500-600 lira artabileceğini söyledi. Yapılacak refah payının düşük olacağına işaret eden Sevinç seyyanen zam beklentisinin ise çok düşük olduğunu vurguladı.

Emeklinin maaşının 10 bin TL'de sıkıştığını söyleyen İsmail Sevinç, alt sınır aylıklarla ilgili biraz umut bulunduğunu en düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin -13 bin liraya çıkarılabileceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum