Emekli maaşlarına yüzde 50 zam açıklaması! En düşük emekli maaşı 15 bin TL...

Emekli maaşlarına yüzde 50 zam açıklaması! En düşük emekli maaşı 15 bin TL...
Temmuzda emekli maaşları ne kadar olacak? Memur emeklisi 2024 temmuz zammı ne kadar olacak? Merkez Bankasının yüzde 38 yıl sonu enflasyon beklentisi emekli maaş zammını değiştirdi.

Gözler Temmuz ayında: Emekli maaş zammı 2024 ne kadar, yüzde kaç yapılacak? Temmuz ayında emeklilere ne kadar zam yapılacak?

Milliyet'e konuşan Ekonomist Muhammet Bayram, Temmuz ayında yapılacak emekli zam oranını açıkladı ve en düşük emekli maaşı için rakam verdi. İşte detaylar...

"ASGARİ ÜCRETLİ İLE EMEKLİ MAAŞI ARASINDAKİ MAKAS KAPANACAK"

Milliyet'e konuşan SGK Uzmanı Muhammet Bayram , "En düşük emekli maaşı şu anda 10 bin TL civarında. Asgari ücretle arasındaki makas hep konuşuluyordu. Şu anda asgari ücret ara zam yapılmayacağı söyleniyor. 17 bin 2 TL olan asgari ücrete karşı temmuzda emekli maaşı artırılırsa aradaki makas kapanacaktır." dedi.

"EMEKLİLERE 5.000 TL ARTIŞ BEKLİYORUM"

Bayram şu ifadeleri kullandı:

"Benim en düşük emekli maaşına ilişkin tahminim yüzde 50 artışla 15 bin TL’dir. En düşük emekli maaşına 5 bin TL’lik artış bekliyorum. Kök maaş da en düşük emekli maaşına sabitlenirse büyük bir reform olacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.