Emeklilerin zam hesabı başladı: İşte ilk rakamlar...

Emeklilerin zam hesabı başladı: İşte ilk rakamlar...
Emeklilerin zam hesabı başladı: İşte ilk rakamlar... Memur emeklileri, SSK ve Bağkur emeklileri için zam hesabı yılın ikinci ayında başladı. İşte detaylar...

Memur ve memur emeklileri için oluşan enflasyon farkı ile SSK ve Bağ Kur emeklileri için oluşan enflasyon zam oranı yılın ilk iki ayı dün açıklanan enflasyon oranları ile artmaya devam ediyor.

EMEKLİLERE ZAM HESABI BAŞLADI

Şubat ayı enflasyon rakamları dün açıklandı. Ocak ayında yüzde 11,1 artan TÜFE Şubat ayında % 4,81 arttı. Böylece 2022 yılı için iki aylık enflasyon yüzde 16,44'e ulaştı. Ekonomistler enflasyondaki yükseliş eğiliminin devam ettiğine dikkat çekerek Mayıs ayında zirve yapmasını beklediklerini açıkladılar.

Bu da emekli maaş artış oranlarının daha da yükseleceğine işaret ediyor.

MEMUR EMEKLİLERİNE YÜZDE 8,94 ENFLASYON FARKI OLUŞTU

Dün itibariyle Ocak ayına yılın ilk altı aylık dilimi için yüzde 7,5'lik zam alan memur emeklileri için enflasyon farkı artmaya devam etti. Memur emeklileri için önümüzdeki 4 ay (Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran) için oluşacak enflasyon rakamları yüzde 8,94'lük rakama eklenecek ve temmuz ayı enflasyon farkı netleşmiş olacak. Şubat ayı itibariyle memur emeklileri için yüzde 8,94'lük enflasyon farkı kesinleşmiş durumda.

SSK VE BAĞKUR EMEKLİLERİ İÇİN DURUM NEDİR?

SSK ve Bağkur emeklileri ise yılın ilk altı ayında oluşan enflasyon oranında zam alacaklar. Şubat ayı itibariyle bu rakam şu anda yüzde 16,44 oldu. Yani % 16,44'lük zam kesinleşmiş oldu.

SSK VE BAĞKUR EMEKLİLERİ İÇİN ŞİMDİDEN YÜZDE 16,44 ZAM OLUŞTU

Yine SSK ve Bağkur emeklileri için önümüzdeki dört ayda (Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran) oluşacak olan enflasyon rakamı yüzde 16,44'lük rakamın üstüne eklencek. Kesin rakamlar tüm emekliler için Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile netlik kazanacak.

ERDOĞAN'DAN ZAM SİNYALİ OCAK AYINDA GELMİŞTİ

12 Ocak 2022 tarihinde AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki temmuz ayında enflasyon gerçekleşmesine ve şartlara bakarak, gerekirse çalışanlarımızın durumlarını yeniden değerlendireceğiz." demişti.

EMEKLİ VE MEMUR İÇİN GÖZLER TEMMUZ AYINDA OLACAK

Memur ve emekliler için her ay açıklanan enflasyon rakamları alacakları zam oranına doğrudan etki edecek. Ekonomistlerin beklentileri enflsyonun daha da yükseleceği yönünde. Öyle ki  Dünya Gazetesi'nden Alaattin Aktaş'a göre; Evdeki hesap çarşıya bir türlü uymuyor. Fiyatlardaki artış hızının çok yavaşlayacağı umuluyor ama bu bir türlü olmuyor. Her ne kadar TÜFE’de aralık ve ocaktaki yüzde 13.58 ve yüzde 11.10’luk artışlardan sonra şubattaki yüzde 4.81 görece gayet iyi bir oran gibi görünse de bu oran da gelecek adına umut vermiyor." ifadelerini kullandı.

YÖN KASIMA KADAR YUKARI DOĞRU

Aktaş yazısında "Şubat ayındaki artışlarda Rusya- Ukrayna savaşının etkisi yok. Şubat verilerini değerlendirirken bunu göz önünde bulundurmak gerek. Dolayısıyla bundan sonraki aylarda bu savaşın çok yıkıcı etkilerini göreceğiz." dedi. Aktaş savaşın etkisi ve turizm gelirlerindeki düşüş ve akaryakıt fiyatlarındaki küresel ve yerel artışarın etkisi ile enflasyonun ancak Aralık ayında gerilemeye geçebileceğini açıkladı.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum