81 ilde 150.000 TL evlilik kredisi başvuruları ne zaman başlayacak?

81 ilde 150.000 TL evlilik kredisi başvuruları ne zaman başlayacak?
Türkiye'de ilk etapta deprem bölgesinde evlenecek olan çiftlere sağlanacak olan 150 bin TL evlilik kredisinin ülke geneli ne zaman başvurularının alınmaya başlayacağı araştırılmaya başlandı.

Türkiye'de ilk etapta deprem bölgesinde evlenecek olan çiftlere sağlanacak olan 150 bin TL evlilik kredisinin ülke geneli ne zaman başvurularının alınmaya başlayacağı araştırılmaya başlandı. Ülke geneli Mayıs ayı itibariyle de başvuruları onaylanan çiftlerin de 150 bin liralık faizsiz kredi ödemeleri de beklenmeye başladı.

Yaz düğünü yapacak olan çiftlerin de yakından takip ettiği bu süreçlerde de ödeme tarihi netleşirken Temmuz ayında da hesaplarda olacak.

Faizsiz evlili kredisi de; Aile ve Gençlik Fonu tarafından oluşturuldu ve evlilik hazırlığı yapan genç çiftlere maddi destek sağlamayı hedefliyor. Ödemeler, başvuruların onaylanmasının ardından Temmuz ayında başlayacak ve genç çiftlere ekonomik bir rahatlama sağlayacak.

150 BİN TL EVLİLİK KREDİSİ PAKETİ

Ülke geneli kredi paketinden de özellikle deprem bölgelerinde yer alan genç çiftler faydalanacak ve başvuru sürecinde de belirtilen koşulları da sağlayan çiftçilerin 2 yıl boyunca da geri ödemesiz dönem sonrası kredilerini de düşük faiz oranlarıyla ve uzun vadeli olarak da ödeyebilecekleri belirtildi.

Bu kredi paketi ilerleyen zamanlarda Türkiye genelindeki tüm gençler için uygulanabilir hale gelecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, genç çiftlerin ekonomik yükünü hafifletmek ve evlilik öncesinde finansal destek sağlamak amacıyla bu programı başlattı.

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında olmak (30 yaşından gün almamış olmak),

Depremden etkilenen 11 il (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa) dışında taşınmaz sahibi ya da hissedarı olmamak,

Çiftlerin son 6 aylık gelir toplamı ortalaması ve son aya ait gelirleri toplamı 2 asgari ücretten fazla olmamak,

Başvuru tarihi itibarıyla resmi nikâh tarihine en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olmak,

Bakanlığın evlilik öncesi ve sonrasında sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmek,

Affa uğramış olsa bile; devletin güvenliğine, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar ile cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlardan; uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, bunların kullanılmasını kolaylaştırma, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak suçlarından hakkında kesinleşmiş bir mahkûmiyet kararı bulunmamak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.