ABD'li dev banka dolar yatırımcıları uyardı! İşte dikkat çeken dolar tahmini!

ABD'li dev banka dolar yatırımcıları uyardı! İşte dikkat çeken dolar tahmini!
Dünyanın önde gelen bankalarından biri olan Bank of America (BofA) yıl sonu dolar kuru bomba tahminde bulundu. BofA), son yayınladığı raporunda Dolar/ TL kuruna ilişkin bir analiz yayınladı.

Uluslararası finans devi Bank of America, dolar kuru üzerine yaptığı öngörü ile dikkat çekti. Bank of America dolar yatırımcıları uyardı! İşte bilmeniz gerekenler...

YIL SONU DOLAR KURU NE KADAR OLACAK?

Bank of America, TL'nin istikrara kavuşması durumunda dolarizasyonun tersine dönmesinin yaz aylarında da devam edebileceğini öngörüyor. Yüksek enflasyon seviyesi göz önüne alındığında, sermaye girişlerinin yavaşlaması durumunda TL'de bir miktar nominal değer kaybı olabileceğini beklediğini dile getiriyor. Son olarak, Bank of America Dolar/TL'nin yıl sonunda 38 seviyesinde olmasını bekliyor.

MERKEZ BANKASI YIL SONU DOLAR KURU TAHMİNİ

Merkez Bankasının cari yıl sonu dolar kuru beklentisi bir önceki anket döneminde 40,01 TL iken bu anket döneminde 38,78 TL oldu.

12 AY SONRASI DOLAR KURU TAHMİNİ

12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise bir önceki anket döneminde 42,47 TL iken , bu anket döneminde 41,80 TL olarak gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.