Bankadan 300 bin TL faizsiz kredi FIRSATI!

Bankadan 300 bin TL faizsiz kredi FIRSATI!
Ziraat Bankası müşterileri 300 bin liraya kadar yüzde 100 faiz indirimli kredinin yüzde 70'i ayni, yüzde 30'u da nakit olarak kullanabilecek. İşte detaylar....

Tarım ve Orman Bakanlığı, "Tarımsal Üretime Dair Faiz/Kar Payı Destekli Yatırım ve İşletme Kredisi/Finansmanı Kullandırılmasına İlişkin Uygulama Esasları Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini açıkladı.

ÜRETİCİYE 100 DE YÜZ FAİZ İNDİRİMİ

Bu açıklamaya göre üreticiler, temel bitkisel ve hayvansal üretim aşamasında 300 bin liraya varan (bu tutar dahil) yüzde 100 faiz indirimli kredi alabilecek. Akaryakıt, veterinerlik hizmeti, yem, ilaç, aşı, gübre, tohum, fide ve benzeri tarımsal girdiler için yüzde 70’ini ayni, yüzde 30'unu da nakit olarak alabilecek. Üretim planlaması kapsamında yüzde 20, Bakanlıkça yayımlanan tip sözleşmeler ile sözleşmeli üretim yapan gerçek ve tüzel kişiler ise yüzde 15 ilave faiz/kar payı indiriminden faydalanabilecek.

SAĞLIK SERTİFİKASI OLANA KREDİ VAR

Hastalıktan taşımayan işletmelerle, sağlık sertifikasına bulunan ve bu sertifikayı alacak hayvancılık işletmelerine de yüzde 70-100 oranlarında faiz/ kar payı indirimi verilecek. Yeni kurulacak seralar, kapalı bitkisel üretim ve mantar üretim tesisleri; ile meyve bahçeleri için bakanlık onaylı uygunluk belgeleri ile kredi kullanabilecek.

TARIMSAL YAPI İZNİ ŞARTI ARANACAK

Araştırma ve Geliştirme Destek Programı kapsamında, Bakanlık destekli proje sahibi, tarımsal AR-GE firmaları ile girişimciler yüzde 50 faiz/kar payı indirimli yatırım ve işletme kredi/finansmanından yararlanabilecek.

Biyolojik veya biyoteknik mücadelede için, mikrobiyal gübre, aminoasit içeren organik gübre, organik ve organomineral gübre, biyogaz atığından fermente gübre üretim tesis ve yatırımları ise biyo-tarım yatırımlarına kapsamında kredi verilecek. Yeni yatırımlar için kullandırılacak finansmanlar, tarım dışı veya tarımsal yapı izni alınmış olması şartı ile verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.