Cumhurbaşkanı Erdoğan 'dan müjde: Kredi ve faiz indirimi geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'dan müjde: Kredi ve faiz indirimi geliyor!
ÇİFTÇİYE KREDİ DESTEĞİ 2024 açıklandı! Ziraat Bankası çiftçi kredileri ne kadar oldu, kimlere verilecek? Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilere indirim ve kredi müjdesi verdi. Peki, 2024 Çiftçiye kredi desteği ne kadar, kaç TL oldu? Kredi destek paketi detayl

Ziraat Bankası ÇİFTÇİ KREDİ DESTEĞİ ne kadar? 2024 Çiftçiye kredi desteği kaç paraya yükseldi? İlk defa üretim yapacak çiftçilere faiz indirimi sağlanacak ve ekipman kredisi 150 bin liradan 250 bin liraya çıkarılacak. İşte yeni çiftçi kredisi limiti.

Ekipman kredisi: Ekipman kredisi 150 bin liradan 250 bin liraya çıkarılacak.

Küçükbaş hayvancılık kredisi: Küçükbaş hayvan kredisi 400 binden 600 bin liraya yükseltilecek.

Büyükbaş hayvancılık kredisi: Büyükbaş hayvan kredisi 1 milyondan 1,5 milyon liraya çıkarılacak.

Kadın çiftçi kredisi: Kadın çiftçiler için kredi limiti 1,5 milyondan 2,5 milyon liraya yükseltilecek.

Kırsal kalkınma projeleri

Erdoğan, kırsal kalkınma projelerinin detaylarını da paylaştı. Tarım Bakanlığı'nın açıklayacağı projeler kapsamında 5 milyar liralık kaynak sağlanacak ve 20 bin kişiye istihdam sağlanacak. Söz konusu projelerle birlikte yerelden kalkınma ilkesinin benimseneceğini ve Anadolu'nun tarım potansiyelinin artırılacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, genç nüfusun tarım sektöründe daha aktif rol almasının ekonomiye olumlu katkılar sağlayacağını ifade etti. Bu doğrultuda, genç çiftçilere yönelik teşviklerin artırılacağını ve tarım sektöründe istihdamın teşvik edileceğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.