Gözler Merkez Bankası faiz kararında: İşte ekonomistlerin faiz beklentileri...

Gözler Merkez Bankası faiz kararında: İşte ekonomistlerin faiz beklentileri...
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, mayıs ayı faiz kararını 23 Mayıs Perşembe günü saat 14.00'te açıklayacak. Peki ekonomistlerin beklentileri neler?

Merkez Bankası faiz kararı belli oluyor. Mayıs ayı politika faizi ne olacak? Para Politikası Kurulu faizleri yükseltecek mi yoksa sabit mi tutulacak? İŞTE piyasa katılımcıları anketi ve Bloomberg HT'nin faiz anketi sonuçları...

Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyan değeri, faizin yüzde 50'de sabit bırakılması yönünde oldu. Yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 45 oldu.

MERKEZ BANKASI FAİZ BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

TCMB'nin piyasa katılımcıları anketine göre ise cari ay ve 3 ay sonrası için beklenti yüzde 50 oldu. 12 ay sonrası için politika faizi beklentisi de yüzde 36,96'dan yüzde 38,18'e çıktı.

Bloomberg HT'nin faiz anketi açıklandı

Bloomberg HT faiz anketine katılan 26 kurumun medyan beklentisi, mayıs toplantısında faizin yüzde 50'de sabit tutulması yönünde. Ancak bir kurum ise faizin yüzde 55’e yükselmesini bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.