İnternet, doğalgaz, elektrik ve su için yeni düzenleme! 81 ilde tüm fatura sahiplerini bekliyor

İnternet, doğalgaz, elektrik ve su için yeni düzenleme! 81 ilde tüm fatura sahiplerini bekliyor
Türkiye'de elektrik, su, doğalgaz ve internet abonesi için de son dakika haberi gelirken elektrik, su, doğalgaz ve internet abonelikleri adına da zorunlu hale gelecek yeni sigorta sistemi de hayata geçecek.

Türkiye'de elektrik, su, doğalgaz ve internet abonesi için de son dakika haberi gelirken elektrik, su, doğalgaz ve internet abonelikleri adına da zorunlu hale gelecek yeni sigorta sistemi de hayata geçecek. Bu konuyla ilgili de çalışmalar başlarken uygulama da 81 ilde zorunlu hale getirildi.

ABONELERE DE YENİ SİGORTA SİSTEMİ

Elektrik, su, doğalgaz ve internet aboneleri için de sigorta sisteminin değiştiği ifade edildi. Zorunlu hale de gelecek olan yeni sigorta sisteminin de Meclis'te gündeme geleceği ifade edildi.

ZORUNLU AFET SİGORTASI GELİYOR

Yeni torba yasa ile birlikte, Zorunlu Deprem Sigortası’nın yerine, Zorunlu Afet Sigortası (ZAS) uygulaması hayata geçecek.

Ülke geneli de 81 ilde uygulanacak bu sistemde elektrik, su, doğalgaz ve internet gibi temel hizmetlerin aboneliklerinde sigortayı yaptırma zorunluluğu olacak.

ZAS, deprem, sel, orman yangını gibi tüm doğal afetleri de içine alan bir sistem olacak.

81 İLDE GEÇERLİ OLACAK

Sistemin uygulanması için hazırlıklar hızla sürüyor.

Elektrik, su, doğalgaz ve internet aboneliği olan herkes ZAS yaptırmak zorunda olacak.

Türkiye’deki afet sigortası sisteminde yapılacak olan bu yenilik, doğal afet risklerinin önüne geçecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum