Japon Deprem Uzmanı SON DAKİKA Uyardı: İşte 7 ve Üzeri Deprem Beklenen İller LİSTESİ

Japon Deprem Uzmanı SON DAKİKA Uyardı: İşte 7 ve Üzeri Deprem Beklenen İller LİSTESİ
7 şiddetinde deprem nerede olacak? Japon Deprem Uzmanı Moriwaki Yoşinori, 7 şiddetinde ve üzerinde deprem beklenen iller listesini açıkladı. İşte o iller...

8 şiddetinde deprem nerede bekleniyor? Japon uzman Yoşinori Moriwaki, en az 7 şiddetinde deprem açıklaması yaptı. Moriwaki, özellikle Bursa, İnegöl, Balıkesir, Bandırma'da deprem beklediğini söylerek vatandaşları uyardı...

4 BÖLGE İÇİN DEPREM UYARISI

Deprem uzmanı Yoşinori, 4 bölge için deprem uyarısında bulunarak, özellikle İnegöl, Bursa, Bandırma ve Balıkesir'de deprem beklenildiğini söyledi.
Ege Bölgesi'nde, 7'nin üzerinde deprem beklemediğini söyleyen Moriwaki, Ege'nin diğer bölgelere nazaran fay hattının ince ince kısa ve yatay olduğunu da belirtti.

KÜÇÜK DEPREMLER BÜYÜK DEPREMİN HABERİCİSİ Mİ

Moriwaki'nin uyarılarına göre, "Gemlik'te meydana gelen 3,5 büyüklüğündeki deprem sonrasında Konya, Malatya gibi bölgelerde de aralıklarla depremler oldu. Bu depremler, büyük bir sarsıntının öncüleri olabilir. Güney ve kuzey fay hatları birbirini tetikliyor. Özellikle Bursa-Gemlik, Balıkesir, Yalova gibi yerlerde 7 üzerinde bir deprem riski bulunuyor. Bandırma bölgesinde küçük ama sık depremler yaşanıyor. Bunlar büyük bir depremin işaretçisi olabilir."

Bursa'da ortaya çıkan fay hattına da dikkat çeken Moriwaki, "Bu fay hattını görmenin önemi yok. Kimse endişelenmesin. Japonya'da yüzde 60'dan fazla yeni fay hattından deprem meydana geliyor." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.