Japon uzman Moriwaki, Türkiye'de tsunami ve büyük depremler olacak illeri sıraladı

Japon uzman Moriwaki, Türkiye'de tsunami ve büyük depremler olacak illeri sıraladı
Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye'de tsunami ve büyük deprem olacak illeri açıkladı.

TGRT Haber’e konuşan Japon inşaat mühendisi Yoshinori Moriwaki, Türkiye’de büyük deprem ve tsunami riski altındaki illeri tek tek açıkladı.

TSUNAMİ RİSKİ ALTINDAKİ İLLER

Türkiye’deki deprem riski hakkında kritik açıklamalarda bulunan Moriwaki, Doğu Anadolu'dan Akdeniz'e uzanan fay hattında büyük bir deprem olabileceğine dikkat çekti ve bu depremin Mersin, Adana, Hatay ve Antalya'da şiddetli bir tsunamiye yol açabileceğini söyledi.

EN BÜYÜK DEPREM OLACAK İLLER

TGRT Haber’e konuşan Moriwaki, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından bu bölgede büyük bir tehlikenin beklediğini belirtti. Doğu Anadolu'nun batı kolunda deprem yaşanması halinde büyük bir yıkım olacağını ve bu depremin en az 7,5 büyüklüğünde olacağını ifade etti.

Moriwaki, Türkiye’nin en büyük depremlerinin Bursa, İstanbul, Tunceli ve Bingöl’de yaşanacağını ifade etti. Ege'den Çanakkale'ye uzanan fay hattının oldukça tehlikeli olduğunu ve Marmara'da birleşen fay hatlarının Güney Kore'dekine benzer olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.