MEMUR MAAŞ ZAMMINDA SON İPUCU: Reuters günler öncesinden rakamları duyurdu!

MEMUR MAAŞ ZAMMINDA SON İPUCU: Reuters günler öncesinden rakamları duyurdu!
NİSAN ayının sonu yaklaşırken, memur ve emeklilerin enflasyon farkı konusundaki araştırmaları hız kazanıyor. Reuters NİSAN ayına ilişkin enflasyon tahminleri, memur ve emekli zammı ile enflasyon farkı konularında önemli detaylar sunuyor.

TÜİK Nisan 2024 enflasyonu yüzde kaç çıkacak? Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 3 Mayıs 2024 Cuma günü açıklanacak Nisan ayı enflasyon verileri öncesi Rutres'ın enflasyon tahmini ortaya çıktı. Nisan ayının sonu yaklaşırken bu ay ne kadar enflasyon çıkacağı milyonlarca memur ve emekli tarafından merak konusu oluyor. İşte maaşlarda etkisi olacak son veriler...

AA'nın Nisan ayı enflasyon beklentisi:

14 ekonomistin katıldığı anket sonucunda, nisan ayı enflasyon beklentileri ortalaması yüzde 3,22 oldu. Ekonomistler, nisan ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına göre, bir önceki ay yüzde 68,50 olan yıllık enflasyonun yüzde 69,87'ye çıkacağı öngördü.

Bloomberg HT'nin anketi sonuçlandı:

Bloomberg HT'nin gerçekleştirdiği ankette piyasa katılımcılarının beklentisi nisan ayında yıllık enflasyonun yüzde 70 olacağı yönünde. Ankette aylık olarak ise enflasyonda yüzde 3,2'lik beklenti oluştu.

'MERKEZ'İN TAHMİNİNİN OLDUKÇA ÜSTÜNDE

Reuters'ın 14 ekonomistin katılımıyla gerçekleştirdiği ankete göre de enflasyonun 2024'ün sonunda ise Merkez Bankası'nın (TCMB) yüzde 36 tahminlerinin oldukça üstünde yüzde 43.5 seviyesinde bekleniyor. Yılsonu tahminleri ayrıca bir önceki ankette göre anlamlı bir değişim de göstermedi. Ankette yılsonu tahmin aralığı ise yüzde 40 ve yüzde 48 aralığında seyrediyor.

Reuters anketinde Nisan'da yıllık enflasyon tahminleri yüzde 69.2 ila yüzde 70.9 arasında bulunurken, aylık tahminler ise %2.8 ila %3.8 aralığında şekilleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum