TOKİ taksitlerinde müjdeli karar: Bakan Kurum büyük indirimi açıkladı!

TOKİ taksitlerinde müjdeli karar: Bakan Kurum büyük indirimi açıkladı!
TOKİ taksitlerine ne kadar zam yapıldı? Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ taksitlerine ilişkin alınan indirim kararını açıkladı. Bakan Kurum, TOKİ taksitlerinin artış oranında yarı yarıya indirim uygulanacağını duyurdu.

TOKİ taksit zammı ne kadar oldu? TOKİ'den ev alanlara güzel haber Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan geldi. Normalde memur maaş artışına göre yükseltilen TOKİ taksitleri, bu yıl yüzde 49 yerine yüzde 24 olarak belirlendi. Bu haber TOKİ konutlarında oturan ve ödemeleri devam eden yüz binlerce vatandaş tarafından sevinçle karşılandı. İşte 2024 yılı Temmuz- Aralık dönem için TOKİ taksit artış oranı...

Bakan Kurum konu hakkında şunları söyledi:

"TOKİ konutlarında oturan ve ödemeleri devam eden yüz binlerce vatandaşımızı ilgilendiren önemli bir haberimiz var.

Biliyorsunuz, TOKİ aylık taksitlerini memur maaş artışına göre düzenliyorduk.

"VATANDAŞIMIZA YÜZDE 50 ORANINDA KATKI SAĞLADIK"

Ama bu kez TÜFE oranını referans aldık. Artış oranını yüzde 49 yerine yüzde 24 olarak belirledik. Böylece taksit ödemelerinde vatandaşımıza yüzde 50 oranında katkı sağlamış olduk. Hayırlı olsun."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.