Türkiye Petrolleri TP satıldı mı? TP ismi değişecek mi?

Türkiye Petrolleri TP satıldı mı? TP ismi değişecek mi?
Türkiye'nin en büyük akaryakıt istasyonları arasında yer alan Türkiye Petrolleri (TP) şirketinin satıldığı iddia edildi.

Türkiye'nin en büyük akaryakıt istasyonları arasında yer alan Türkiye Petrolleri (TP) şirketinin satıldığı iddia edildi. Haberler bugün ve son 1 haftadır gündeme bomba gibi düşerken kimin satın aldığı, TP markasının isim değişikliğine gidip gitmeyeceği de merakla araştırılıyor. Peki TP satıldı mı, ismi değişecek mi? İşte detaylar.

800 İSTASYONLU TP SATILDI

Patronlar Dünyası’ndan Toygun Atilla'nın haberine göre, Zeren Group enerji sektöründe önemli bir adım atarak Türkiye Petrolleri'ni satın aldı. 800'den fazla akaryakıt istasyonuna sahip bu büyük şirketin yeni sahipleri, Zeren Group'un enerji sektöründeki varlığını pekiştirdi. Daha önce Alpet'i de satın alarak sektörde dikkat çeken Zeren Group, Türkiye Petrolleri markasıyla izleyeceği stratejiyi ve Alpet ile olası birleşmeyi EPDK'nın kararına bağlı olarak belirleyecek.

TP İSMİ DEĞİŞECEK Mİ?

Rekabet Kurulu ve EPDK tarafından gelecek kararlar da şirketin yeni ismi ve geleceği hakkında da karar verici rol oynayacak. İlerleyen günlerde de bu konuyla ilgili somut gelişmelerin de belirlenmesi bekleniyor.

İlk etapta maliyetler sebebiyle TP isminin devamlılığına sonrasında ise firmanın alacağı ya da kurumlar tarafından yönlendirilecek kararlar ile de değişikliğe gidebileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.