Zamlı maaşlar ne zaman hesaplara yatacak belli oldu

Zamlı maaşlar ne zaman hesaplara yatacak belli oldu
Türkiye geneli milyonlarca vatandaşı ilgilendiren haber geldi. Buna göre de zamlı maaş ve sosyal yardımlar da duyuruldu.

Türkiye geneli milyonlarca vatandaşı ilgilendiren haber geldi. Buna göre de zamlı maaş ve sosyal yardımlar da duyuruldu. 15 Temmuz itibariyle başlayacak olan ödemelerle beraber zamlı maaşlar da hesaplarda olacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, evde bakım maaşları da dahil olmak üzere çeşitli sosyal yardım ödemeleri artış gösterdi. Bu ödemeler, PTT ve IBAN aracılığıyla vatandaşlara ulaştırılacak.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Türkiye'de her ay merakla araştırılan ödemeler arasında yer alan; evde bakım maaşı, 2024 yılının ilk 6 aylık döneminde 7,908 TL olarak ödeniyordu. Yenilenen zamlı memur maaş katsayısı ile birlikte yapılan hesaplamalarda, bu maaş yüzde 19.31 oranında artarak 9,077 TL'ye yükseldi.

15 Temmuz Pazartesi tarihinde ödemeler hesaplarda olacak.

Kamu kurumlarında ve sosyal yardımlar için de 15 Temmuz tarihi itibariyle de ödemeler hesaplara yatırılacak. Vatandaşla da ödemelerini PTT ve IBAN üzerinden alabilecekleri bilgisini de aldılar. Bu süreçte, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın belirlediği ödeme takvimi ve yöntemleri doğrultusunda hareket edilmesi gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.