7 yılı dolan sözleşmeli erlere bekçi kadrosu TBMM'de görüşüldü

7 yılı dolan sözleşmeli erlere bekçi kadrosu TBMM'de görüşüldü
Sözleşmeli erlere bekçi kadrosu TBMM'de. TSK bünyesinde 7 yılını dolduran sözleşmeli erlere memurluk kadrosu veya bekçilik hakkı verilecek mi? TBMM'de TSK Disiplin Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması görüşmeleri sırasında 7 yıl görev yapan sözleşmeli erlerin bekçi olması dile getirildi

BAYRAM YILMAZKAYA (Gaziantep) – Yine, sözleşmeli erlere yasal olarak verilen kadro hakkı bir türlü hayata geçirilmedi. Yedi hizmet yılı dolan çok sayıda sözleşmeli erin, kamu kurum ve kuruluşlarına atanmak için beklediği ancak henüz resmî bir açıklama yapılmadı bu süreçte. İçişleri Bakanlığı, bekçi alımlarında sözleşmeli erlere öncelik vererek yedi yıl silah ve askerî eğitim almış, deneyimli ve hazır personeli değerlendirebilir. Güvenlik konusunda deneyim kazanmış olan bu sözleşmeli erleri, bekçi kadrolarında değerlendirdiğinizde hiç olmazsa vermiş olduğunuz sözü de tutmuş olursunuz.

POLAT ŞAROĞLU (Tunceli) –Sözleşmeli erlerin yaşadığı mağduriyetlere ilişkin de tarafımıza yüzlerce şikâyet gelmektedir. Sözleşmeli erlere yasal olarak verilen kadro hakkı bir türlü hayata geçirilememiştir. Sözleşmeli er uygulamasının başladığı 2011 yılında sözleşme sürecinin kısalığı ve tazminat oranının düşük olması nedeniyle istenilen başvuru sağlanamayınca yeni bir düzenleme yapılmıştır. Buna göre yedi hizmet yılını dolduran sözleşmeli erlerden nitelikli belgesi olumlu olanlar, kamu kurum ve kuruluşlarında memur kadrosuna atanabileceklerdi ancak hâlihazırda bu atamalar gerçekleşmemiştir. Bu konuda gerekli düzenlemenin yapılması gerektiğini paylaşmak istiyorum.

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
8 Yorum