Ali Yalçın' dan 3600 ek gösterge açıklaması geldi

Ali Yalçın' dan 3600 ek gösterge açıklaması geldi
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, katıldığı TV programında çalışma hayatı gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yalçın açıklamasında, 3600 ek gösterge, döner sermaye ve gelir vergisi konularına değindi.

Sağlıkta Döner Sermaye Sistemi Yeniden Masaya Yatırılmalı
Sağlık çalışanlarının öneminin pandemi süreciyle bir kez daha ortaya çıktığını ifade eden Yalçın sağlık çalışanlarının motivasyonunu kaybettiği bir ortamda herhangi bir afet ortamından başarıyla çıkmanın mümkün olmadığını kaydetti. Sağlık çalışanlarının pandemi sürecinde olağanüstü bir çaba sarf ettiklerine dikkat çeken Yalçın şöyle devam etti: “Bu arkadaşlarımızın gönül kırıklıkları var. Sağlıkta döner sermaye sistemine ilişkin üretilen yönetmelikle iyi bir çalışmanın yolda olduğuna dair bir izlenim oluştu. Ancak memnuniyet üretmeyen bir çerçeve çıktı. Keşke o rakamın tamamı eşit şekilde paylaştırılarak herkesin gönlü alınsaydı. Keşke sağlık çalışanları arasında ayrım yapılmasaydı. Buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Sağlık Bakanlığı Sağlık-Sen ve ilgili paydaşlarla konuyu tekrar masaya yatırmalı.”

Yalçın’dan Gelir Vergisinde Kapsamlı Bir Yasal Düzenleme Şart
Canlı yayında gelir vergisi konusuna da değinen Yalçın, “Gelir vergisi kamu görevlilerinin maaşlarını eritmeye devam ediyor. Gelir vergisi noktasında ücretlilere yönelik kapsamlı bir yasal düzenlemenin artık yapılması gerekiyor. Ücretlilerin diğer gelir gruplarına göre farklı matrahla ilişkilendirilmesi noktasında %27 ve %35’lik dilimlerde yapılan uygulamanın artık %15’lik dilimde esaslı bir şekilde gerçekleştirilmesi elzemdir” ifadelerini kullandı.

3600 Ek Göstergenin Kapsamı Genişletilmeli
Başka bir soru üzerine Yalçın, 3600 ek göstergenin kapsamının genişletilmesinin gerekli olduğunu ifade ederek yetkililere bu konunun acilen çözüme kavuşturulması gerektiği çağrısını yineledi.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
12 Yorum