Devlet Kurumlarında Çalışan Diploma Mağdurlarının Sorunlarını Dile Getirdik!

Devlet Kurumlarında Çalışan Diploma Mağdurlarının Sorunlarını Dile Getirdik!
Hak-Sen Konfederasyonu Basın Koordinatörü Sayın Yusuf Karaçor Devlet Kurumlarında Çalışan Diploma Mağdurlarının sorunlarını dile getirdi.

"Mağduriyetine sen inanıyorsan herkes inanır." Okul bitiren devlet memurların sorunlarını sendikamızın öncülüğü ile dile getirdik. Devlet memurları olarak; bitirdiğimiz okulların dikkate alınmaması, hak ettiğimiz unvan ve kadroların verilmemesi nedeniyle mağduruz. Devletin eğitim kurumlarından diploma alabilmek için maddi ve manevi nice emekler veriyor, bilgi ve becerimizi artırabilmek adına ailemizle geçireceğimiz zamanlardan feragat ediyoruz. Ve en sonunda hak ettiğimiz diplomaları alıyoruz.

Ancak; 1999 tarihinde çıkartılan bir kanun kapsamında, devletin eğitim kurumlarından aldığımız diplomalar yine devletin resmi kurumlarınca tanınmıyor, yok sayılıyor. Teknisyen, tekniker, mühendis olabilmek için yeniden görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarına tabi tutuluyoruz. Kimi zaman yetersiz sayıda, kimi zaman da farklı şehirlere gitmek şartıyla açılan bu sınavları kazansak bile; tecrübe kazandığımız birimlerden farklı birimlere atanıyor ya da yeni bir şehre taşınarak aile bütünlüğümüzü tehdit eden sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz.

İsteğimiz; şef, müdür, başkan olmak değil, makam istemiyoruz. Sadece diplomalarımızı alarak hak ettiğimiz unvanlarımızın sınava tabi tutulmadan verilmesini istiyoruz. Ülkemiz genelinde çok sayıda memurumuz bu sorundan dolayı muzdariptir. Diploma mağdurları olarak, bu mağduriyetinde giderilmesi için, ilgili yasanın değiştirilmesi gerekmektedir. "Mağduriyetine sen inanıyorsan herkes inanır." kendi hak kaybımız olan bu bağduriyetimize sahip çıkmazsak kimse çıkmaz. Sesimizi duyura bilmek için, TC. Cumhurbaşkanımıza, TBMM, TC.Aile Çalışma ve sosyal hizmetler Bakanlığı, tüm siyasi parti Genel Başkanlarına mağduriyetle ilgil dosyalar sunduk. Sosyal medyada paylaşım yaparak sesimizi duyurana kadar devam edeceğiz dedi.

Yusuf KARAÇOR
Hak-Sen HAKSEN KONFEDERASYONU YÖNETİM KURULU ÜYESİ

BASIN VE İLETİŞİM KOORDİNATÖRÜ

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum