Memurlar için toplu sözleşme her yıl yapılsın!

Memurlar için toplu sözleşme her yıl yapılsın!
BASK Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici : 2 yılda bir yapılan memurların toplu sözleşmesi her yıl yapılmalıdır

700 bin kamu işçisinin toplu sözleşmeleri sürüyor. Memurlar toplu sözleşmeleri öngörülemeyen gelecek iki yıl için yaparken işçilerin toplu sözleşmeleri bu yıl ve gelecek yılı kapsamaktadır.

Küçük bir kıyaslama yapacak olursak 2021 yılında yapılan 6. dönem toplu sözleşme ile 2023 Ocak ayı için memurlara ve emeklilere %8 artış imza altına alınmış ve Çalışma Bakanı 'Cumhuriyet tarihimizin en yüksek artışı' ; imza atan konfederasyon ise 'bütçeden hakkımızı, refahtan payımızı aldık' demişti.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Yıl 2023 Ocak ayı olduğunda verilen her artış enflasyon altında kalmış, %8'lik artışın yanı sıra enflasyon farkı oluşmuş ve buna ek olarak yapılan düzenleme ile memur ve emeklilere ilk etapta %25 artış yapılmıştır. Ardından son olarak %5 daha eklenerek toplamda %30'luk artış olmuştur. 

Şimdi aynı yıl ve dönem için işçilerle yapılan pazarlık sürecinde hükümetin ilk teklifi %30 olmuştur. Kaldı ki kabul edilmeyen teklif güncellenecek ve yukarıya doğru artacaktır.

Burada önemli olan husus işçilerimizin alacağı artışların fazla olması değil, memurların çok önceden imzalanan toplu sözleşme nedeniyle çok daha az artışlara mecbur bırakılmasıdır.

Bu nedenlerle yaşanmamış iki yıl yerine gerekli düzenlemeler yapılarak memurların toplu sözleşmesi her yıl yapılmalıdır.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.