Seyyar görev tazminatı 2018 yılı miktarı ne kadar? Hangi memurlara ödenir?

Seyyar görev tazminatı 2018 yılı miktarı ne kadar? Hangi memurlara ödenir?
Seyyar görev tazminatı nedir ve hangi memurlara ne kadar ödenir? 2018 yılı Seyyar görev tazminatının miktarı ne kadardır? Seyyar Görev tazminatı ödenenlerin yol masrafı nasıl karşılanır ve memuriyet mahalli sınırı nasıl değerlendirilir?

Seyyar görev tazminatı nedir ve hangi memurlara ne kadar ödenir? 2018 yılı Seyyar görev tazminatının miktarı ne kadardır? Seyyar Görev tazminatı ödenenlerin yol masrafı nasıl karşılanır ve memuriyet mahalli sınırı nasıl değerlendirilir?

Asli görevlerinin gereği olarak, görev yerlerinin dışındaki belirli bir görev bölgesinde fiilen gezici olarak görev yapan Devlet memurlarına, bu görevlerinden dolayı seyyar görev tazminatı ödeniyor.

Seyyar görev tazminatı ödenen memurlara, aynı görevlerinden dolayı ayrıca gündelik ödenmiyor ancak bazılarına yol masrafı ödenebiliyor.

Seyyar görev tazminatından yararlananlar

Asıl görevli oldukları veya ikametgâhlarının bulunduğu il veya ilçelerin (belediye sınırları içinde bulunan mahaller ile bu mahallerin dışında kalmakla birlikte yerleşim özellikleri bakımından bu il veya ilçenin devamı niteliğinde bulunup belediye hizmetlerinin götürüldüğü veya kurumlarınca sağlanan taşıt araçları ile gidilip gelinebilen yerler, ) dışında fiilen gezici olarak görev yapanlara, gündelik yerine Seyyar Görev Tazminatı ödeniyor.

Gezici olarak görev yapan personelden hangilerine seyyar görev tazminatı ödeneceği, Maliye Bakanlığınca görev unvanları ile iş ve çalışma özelliklerine göre belirleniyor.

Öte yandan;

-Asli görevlerinin gereği olarak gezici görev yaptıkları yerin memuriyet mahalli sayılan yer içerisinde olması durumunda, ilgili memurlara seyyar görev tazminatı ödenmiyor.

-Asli görevlerinin gereği olmadan görev mahalli dışında görevlendirilen memurlara, seyyar görev tazminatı değil, gündelik ödenir.

-Bölge sınırı esas alınarak seyyar görev tazminatı ödemelerinde, toplu sözleşme hükümleri gereği il sınırı esas alınarak ödeme yapılıyor.

-Büyükşehir belediyesi olan yerlerde seyyar görev tazminatı ödenebilmesi için, gezici görevin memuriyet mahalli dışında yapılıyor olması gerekiyor.

Seyyar görev tazminatının 2018 yılındaki miktarı

Asli görevlerinin gereği olarak, görev yerlerinin dışındaki belirli bir görev bölgesinde fiilen gezici olarak görev yapan Devlet memurlarından, Maliye Bakanlığınca görev unvanları ile iş ve çalışma özellikleri uygun görülenlere, memuriyet mahalli dışında fiilen gezici görev yaptıkları günler için, aylık/kadro derecelerine göre haklarında geçerli olan yurtiçi gündeliklerinin 1/3 (üçte biri) tutarında olmak üzere günlük seyyar görev tazminatı ödenir.

2018 yılında geçerli olan gündelik miktarlarına göre, seyyar görev tazminatının günlük tutarları şöyle:

Memur ve Hizmetlilerden                                                                     Seyyar Görev Tazminatının

                                                                                                                         Günlük Miktarı

Ek göstergesi 3000(dahil)-5800(hariç) olan kadrolarda bulunanlar                   15,07 TL

Ek göstergesi 3000’den az olanlardan aylık/kadro derecesi 1-4 olanlar            13,28 TL

Aylık/kadro derecesi 5-15 olanlar                                                                       12,92 TL

Seyyar görev tazminatı ödenenlerin yol masrafı

Seyyar görev tazminatı ödenen memurlardan; takip memuru, gezici sağlık memuru, ebe, orman muhafaza memuru, koruyucu, koruma memuru, posta dağıtıcısı, hat bakıcısı, tahsildar, gezici başöğretmen ve görev niteliklerinin bunlara benzerliği Maliye Bakanlığınca onaylananlara, mutat taşıt araçlarına fiilen ödedikleri tutar esas alınarak yol masrafı da ödenmektedir.

Gezici olarak görev yapan ve seyyar görev tazminatı alan memurlardan, yukarıda sayılan unvanlar dışında kalanlara ise yol masrafı ödenmez.

Öte yandan, memuriyet mahalli içinde kendilerine seyyar (gezici) görev verilen memurlara, kamu kurum ve kuruluşlarınca işletilen taşıtlarda seyahat edebilmeleri için fotoğraflı birer seyahat kartı verilmektedir
memurunyeri.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.