642 TL toplu sözleşme ikramiyesine tepkiler dinmiyor!

642 TL toplu sözleşme ikramiyesine tepkiler dinmiyor!
Anayasa Mahkemesi kararıyla iptal edilen toplu sözleşme ikramiyesi, TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Buna göre memurlar yeniden 642 TL toplu sözleşme ikramiyesi alacaklar ancak bazı memurlar düzenlemenin bu haliyle yasalaşması tepki gösteriyor.

İşte memurların Plan Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen toplu sözleşme ikramiyesine yönelik tepkileri;

300-500 TL ile avutmaya çalışıyorlar!

Resmi verilere göre yani TÜİK'in açıkladığı 6 aylık enflasyon farkı yüzde 25 civarıyken kelime oyunları ile yüzde 19'a mahküm eden sarı sendika ve hükümet resmi verilere göre bile yüzde 6 kaybetmemize sebep oldu. Şimdi de yine sarı sendika ve hükümet 300-500 lira ile avutmaya çalışıyorlar. Yazıklar olsun, söylenecek çok şey var da kelimeler yetmiyor.

Yetkili sendika ve destekçisi şova başladı!

Sözde Yetkili Sendika ve destekçisi sendika temsilcileri şova başladı, Toplu sözleşme ikramiyesini yeniden alıyorlarmış. İşin asıl komedik boyutuda memurlarımızın bunu başarı olarak görmesi. Hiç sorma sorgulama zahmetinde bulunmuyoruz. Bu ikramiye neden kesintiye uğradı, Yetkili Sendika ve avanesi % 1 olmadı % 2 barajını getirmeseydi bu kesinti olurmuydu. Aynı odada 2 kişi biri Baraj üstündeki sendikanın üyesi örnek 10 TL alırken, diğeri baraj altındaki sendika üyesi 2 TL alıyor ve bunada adalet diyorlardı. Memur arkadaşlar önce siz şunu düşünün bizi bu hallere kim düşürdü?

İşçilerin aldığı ikramiye daha fazla!

İşçi Sendikalarında yılda 2 defa birer maaş karşılığı Sendika İkramiyesi adı altında devlet tarafından ikramiye ödendiğini biliyormusunuz. Bir işçiden maaşın 1/30 sendika aidatı kesilir yıllık 12 yevmiye eder ve yıllık kesinti ortalama 12 ile 15 bin eder. Ama aldığı ikramiye 70 ile 80 bin arasında.Keşke memurada senede 2 defa sendika ikramiyesi adı altında ikramiye ödense.

Toplu sözleşme ikramiyesi memurun zararınadır!

Toplu sözleşme ikramiyesi memurun zararınadır. Yetkili sendikanın yolunu açmak gücünü korumak için kurulmuş bir sistemdir. Arkadaşlar soruyorum ayda 345 veya diyelim 500 TL hangi derdinize derman olur? Ama yetkili sendikanın çok işine yarıyor. Bu para olmasa sendikadan çok sayıda istifa olacak, yıllar önce planlanmış ve amacına ulaşmış bir sistemdir. Memur kendi aidatını ödemeli ve sendikadan hesap sormalıdır. Bunlar olmasın diye toplu sözleşme ikramiyesi adı altında deyim öyle ama aslında o bile değil memura bir parmak bal çalınıyor.

Memurlar bugün emekli olsa 12.500 TL maaş alacak

1 Ekim 2008 sonrası girişli memurlar bugün emekli olsanız ortalama 12.500 TL maaş alacaksınız. 650 TL için geleceğinizi satmayın. Malum-Sen'in tarafında olmayın!

memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum