Subay ve astsubaylara sınavsız memurluk hakkı TBMM'de görüşüldü

Subay ve astsubaylara sınavsız memurluk hakkı TBMM'de görüşüldü
Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin bazı maddelerinin görüşülmesi üzerine söz alan bazı milletvekilleri sözleşmeli subay ve astsubayların özlük haklarına değindi.

DURSUN ATAŞ (Kayseri) – Bu kanun teklifi, genel gerekçesinde bu personelin moral ve motivasyonunun artırılması amaçlandığı söylense de bu amaçtan çok uzak kalmıştır. Askerî personelimizin hepsinin birbirinden farklı, çözülmeyi bekleyen pek çok sorunu bulunmaktadır. Bu kapsamda, binbaşı rütbesindeki bir üstsubay, yarbayla aynı görev ve makamlara atanmasına rağmen yarbaya verilen görev ve makam tazminatı aynı görev ve makamdaki binbaşıya verilmemektedir. Bu durumun bir an önce düzeltilmesi gerekmektedir.

Değerli milletvekilleri, diğer yandan, düzeltilme bekleyen sözleşmeli subay ve astsubaylarımız da bu teklifte gerekli maddeyi bulamamış ve hayal kırıklığına uğramıştır. Sözleşmeli subay ve astsubaylarımız muvazzaf personelle aynı işleri yapmasına rağmen özlük haklarında ciddi farklılıklar vardır. Bu farklılıkların da bir an önce giderilmesi gerekmektedir.

MEHMET METANET ÇULHAOĞLU (Adana) – Diğer bir husus, sözleşmeli subay ve astsubayların da muvazzaf personele kıyasla özlük haklarındaki farklılıklar, sözleşmelerinin yenilenmesinde personele güvence verilmemesi, hizmet süresi dolduğunda sınavsız devlet memurluğuna geçilme hakkına sahip olmamaları, kamu kurum ve kuruluşlarında sözleşmeli olarak çalışan personelin durumlarına uygun kadrolara geçilmesine yönelik düzenlemeler, kapsam dışında tutulmaları başta olmak üzere pek çok sorun yaşanmakta, maddi ve manevi yönden mağdur edilmektedirler.

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum