2024 ÖSYM soru itiraz ücreti ne kadar?

2024 ÖSYM soru itiraz ücreti ne kadar?
Türkiye'de ÖSYM Başkanlığı tarafından gelen açıklamalara göre adaylar tarafından itiraz dilekçesi belirli işlem ücreti ödendiğinde geçerliliğe sahip olabiliyor.

Türkiye'de ÖSYM Başkanlığı tarafından gelen açıklamalara göre adaylar tarafından itiraz dilekçesi belirli işlem ücreti ödendiğinde geçerliliğe sahip olabiliyor. İtiraz için de ÖSYM Başkanlığı'na dilekçe yazmak gerekirken sınav yerleştirme sonuçlarının da hatalı olduğunu düşünenler için de inceleme isteği adına ÖSYM'nin belirlediği bankalara da 35 bin TL ödeme yaparak da dilekçeyle itiraz da bulunabiliyor.

ÖSYM tarafından geçmiş dönemlerde de gerçekleştirilmiş sınavların da sonuç belgelerini yeniden isteme amacıyla da dilekçe yazılıyor. Sınav sorularının da bilimsel açıdan doğru olup olmadığının da incelenmesine dair tüm talepler de sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde de dilekçeyle iletilebiliyor.

ÖSYM 2024 SORU İTİRAZ ÜCRETİ

ÖSYM'de her dilekçeyle tek bir soruya itiraz edilirken her soru başına da 75 TL itiraz ücreti Halk Bankası'na yatırılması gerekmektedir.

ÖSYM yeni şifre edinmek adına 45 TL, başvuru merkezlerinden başvuru adına 45 TL, e-okul veya YÖKSİS eğitim bilgisi olmayanlar için de güncelleme talebi 45 TL olarak yatırılıyor.

Adayların da her oturuma ait olan soru kitapçığı ve cevap kağıdını da görmek istemesi sebebiyle de ÖSYM'de inceleme isteğinde bulunmak adına 200 TL ödeme alınıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum