2024 Toplu İş Sözleşmesi imzalandı! Maaşlarda yüzde 60 zam düzenlendi

2024 Toplu İş Sözleşmesi imzalandı! Maaşlarda yüzde 60 zam düzenlendi
Haziran ayını ilk toplu iş sözleşmesi imzalandığı açıklandı ve maaş artışı için yüzde 60 zam kararı geldi.

Temmuz ayı için memur ve emekli maaşı zammı süreci beklenirken, imzalanan toplu iş sözleşmesiyle çalışanların ücretlerine ilk altı ay için kök ücretlerde ortalama yüzde 60'ı aşan oranda zam yapıldı

Enerjisa ile TES-İŞ Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile Ayedaş, Başkent Edaş ve Toroslar Edaş'taki 7 bin 500 çalışana müjdeli haber geldi. İlk altı ay için kök ücretlerde ortalama yüzde 60'ı aşan oranda zam yapıldı.

1 Mart 2024 - 28 Şubat 2026 dönemini kapsayan sözleşme ile Ayedaş, Başkent Edaş ve Toroslar Edaş'taki çalışanlara ilk altı ay için kök ücretlerde ortalama yüzde 60'ı aşan oranda zam yapıldı. Sözleşmenin birinci altı ayında evlenme, doğum, ölüm ve maluliyet yardımlarında yüzde 108 oranında artış sağlandı.

İkramiyeler birinci yıl için 52 yevmiyeden 68 yevmiyeye, ikinci yıl için ise 72 yevmiyeye çıkarıldı. Hizmet teşvik primi beş yıl kıdemi olanlara da 10 yevmiye olarak uygulanacak. Vardiya ve iş güçlüğü primlerinin yüzdelik oranları ise artırıldı.

Ayrıca sosyal yardımlarda yüzde 300'e varan artışlar elde edildi. Bir başka yeni kazanım olarak üyelerimize teknoloji erişim desteği olarak aylık 500 lira ödenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum