Az Önce Açıklandı: Memura Ek Zam İçin Tarih Verildi

Az Önce Açıklandı: Memura Ek Zam İçin Tarih Verildi
Son dönemde doğalgaz ve çeşitli ürünlere yapılan zamlar, memur maaşlarına ek zam ihtiyacını gündeme getirdi.

Temmuz ayında açıklanan yeni memur maaşları, artan zamlar nedeniyle yetersiz kaldı. Bu durum, kamu çalışanlarının bütçesini zorlayınca telafi zammı gerekliliği ortaya çıktı.

Memur Maaşlarına Ek Zam Geliyor

Sendikacı Sedat Atlas, sosyal medya üzerinden memur için ek zammın kaçınılmaz olduğunu belirtti. Yıllık 140 milyar TL'lik vergi gelirine ek olarak doğalgazın %38 zamlanmasıyla hazineye 280 milyar TL daha kazandırılacak. Vatandaşın ödediği faturalar ve ürün vergileri arttı. Bu durum, memura ek zam ihtiyacını doğurdu.

15 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere, ek zammın maaşlara yansıtılması talep ediliyor. Konuyla ilgili atılacak adımlar ise şimdilik belirsiz. Yeni gelişmeler oldukça paylaşacağız.

En Düşük Memur Maaşı Ağustos'ta Güncellenecek

En düşük memur maaşının 39.206 TL'den %10 ek zamla 43.126 TL'ye yükselmesi bekleniyor. Hükümetten henüz resmi bir açıklama gelmese de sendikalar, bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. Kıdemlere göre maaş seviyelerinin daha da yükselmesi bekleniyor.

başkatip

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.