Başkan Fatih Galender Zengin: Memur Maaşlarının Üçte Biri Vergiye Gidiyor!

Başkan Fatih Galender Zengin: Memur Maaşlarının Üçte Biri Vergiye Gidiyor!
Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, kamu çalışanlarının maaşlarından alınan yüksek vergilerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Zengin, maaşların büyük bir kısmının vergiye gitmesinin kamu çalışanlarının yaşam standartlarını olumsuz etkilediğini ve vergi dilimlerinin acilen güncellenmesi gerektiğini belirtti.

Maaş Zammı Vergiyle Buharlaşıyor

Zengin, memurlara yapılan maaş zamlarının yılın ikinci yarısında artan vergi dilimleri nedeniyle etkisini yitirdiğini vurguladı. "Devlet kaşıkla verdiğini kepçeyle geri alıyor," diyen Zengin, artan enflasyon ve sürekli gelen zamlarla birlikte çalışanların giderek yoksullaştığını dile getirdi. Adil bir gelir ve vergi politikasına ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Zengin, mevcut vergi sisteminin, işçi, memur ve asgari ücretlilerden en kolay şekilde vergi toplama üzerine kurulu olduğunu söyledi.

"Vergi Kaçıranlar Üzerine Gidilmiyor"

Vergi kaçıranlara karşı yeterli önlemler alınmadığını belirten Zengin, az kazananlardan az, çok kazananlardan çok vergi alınması gerektiğini savundu. Mevcut vergi politikalarının geniş kitleler aleyhine işlediğini ve satın alma gücünü azalttığını ifade eden Zengin, kamu çalışanlarının kısa sürede üst vergi dilimine girmesi nedeniyle maaşlarının düştüğünü ve zamların büyük kısmının vergiye gittiğini kaydetti.

"Vergi Yükü Hafifletilmeli"

Çalışanların üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesinin acil bir gereklilik olduğunu belirten Zengin, sosyal devlet ilkesine uygun olarak adil bir gelir dağılımı sağlanması gerektiğini vurguladı. Vergi politikalarının çalışanlar lehine düzenlenmesinin anayasal bir hak olduğunu ifade eden Zengin, kamu çalışanlarının vergi yükünün hafifletilmesi ve gelir vergisi sorununun çözülmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.