Memur ve Emekliler Müjde Beklerken: Hakim ve Savcılara Ek Tazminat TBMM'de Kabul Edildi

Memur ve Emekliler Müjde Beklerken: Hakim ve Savcılara Ek Tazminat TBMM'de Kabul Edildi
Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında milyonlarca memur ve emekli maaşlarına ek zam beklerken, müjde hakim ve savcılara geldi. Hakim ve savcıların ek tazminat oranlarının katsayısında değişiklik yapılmasını öngören önerge TBMM'de kabul edildi.

Memurlar.net Genel Yayın Yönetmeni Edip Üzen'in edindiği kulis bilgisine göre; birinci sınıf hakim ve savcılara 26 bin, diğer hakim ve savcılara ise 22 bin 500 gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu ek tazminat ödenecek.

Konuya ilişkin Üzen'in paylaşımı şu şekilde: "Hakim ve savcıların özlük haklarını iyileştiren düzenleme TBMM komisyonunda kabul edildi."

CHP'den Önergeye Destek

Bugün TBMM'de kabul edilen önergeye göre, diğer birinci sınıf hakim ve savcılara 30.000, birinci sınıfa ayrılmış hakim ve savcılara 26.000, diğer hakim ve savcılara ise 22.500 gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarda aylık ek tazminat ödenecek. Daha önce hakim ve savcılar, 15 bin gösterge rakamı üzerinden ek tazminat alıyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.