Mimarlık, eczacılık, psikoloji ve beslenme diyetetik okuyacaklar dikkat! Kontenjanlar düşürüldü

Mimarlık, eczacılık, psikoloji ve beslenme diyetetik okuyacaklar dikkat! Kontenjanlar düşürüldü
YÖK başkanı tarafından bugün gelen açıklamalara göre üniversitelerle ilgili yeni kararlar alındı.

YÖK başkanı tarafından bugün gelen açıklamalara göre üniversitelerle ilgili yeni kararlar alındı.

YÖK; Mimarlık, eczacılık, psikoloji, beslenme diyetetik ve bazı temel bilim programlarının kontenjanlarının düşürüleceğini açıkladı.

YÖK başkanı Varol tarafından bugün yapılan açıklamalarda aşağıda ki ifadelere yer verildi:

“Bir taraftan istihdam odaklı yeni programlarla üniversitelerimize ilave kontenjanlar verilirken diğer taraftan da mimarlık, eczacılık, psikoloji, beslenme-diyetetik ve temel bilimlere özgü bazı programlardaki eğitim-öğretim kalitesini yükseltmek amacıyla piyasa beklentilerinin üzerinde mezuniyete yol açan kontenjanlarda ülkenin ihtiyaçları doğrultusunda yeni düzenlemeler yapılmış ve öğretim elemanları sayısı, derslik ve benzeri kapasite dikkate alınarak düşürülme yoluna gidilmiştir.

Bu dönem üniversitelerimizdeki program kalitesini artırmaya yönelik belki de en önemli çalışmamız devlet üniversitelerimizdeki ikinci öğretim programlarının kapatılması olmuştur. Vakıf üniversitelerinde, devlette olduğu gibi, ikinci öğretim programları yerine istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlara dönüştürülmesi temin edilecektir. Vakıf üniversitelerimizin de gelecek yıla yönelik planlamalarını buna göre yapmalarını bekliyoruz.”

Devlet üniversitelerine gösterdikleri kolaylıkları vakıf üniversitelerine de göstermeye devam edeceklerini vurgulayan Özvar, “Adalet programında yaptığımız benzer uygulamaları burada da yapacağız. Bu bakımdan herhangi bir kayıp olmayacağını özellikle belirtmek isterim.” şeklinde konuştu.

Kamubiz.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum