Temmuzda, memurlar daha düşük zam alacak! MERKEZ BANKASINDAN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM...

Temmuzda, memurlar daha düşük zam alacak! MERKEZ BANKASINDAN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM...
Memur ve emeklinin 6 aylık zam oranı TÜİK tarafından 3 Temmuz'da açıklanacak . Ancak, Merkez Bankası (TCMB), yayınladığı Piyasa Katılımcıları Anketi ile, Temmuz'da memur ve emekli maaşların yönelik zam beklentisini ortaya koydu. İşte detaylar...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB), emekli ve memur maaş zammına ilişkin dikkat çeken bir paylaşım geldi.

Haziran ayı için Piyasa Katılımcıları Anketi'ni kamuoyuna sunan TCMB, bu raporda TÜİK tarafından 3 Temmuz'da açıklanması beklenen haziran ayı enflasyon verisine ilişkin yüzde 2.52'lik tahminde bulundu.

Emekli ve memur maaş zammı için referans teşkil edecek 6 aylık enflasyon farkı, 3 Temmuz'da duyurulacak veri ile kesinlik kazanacak. Mayıs ayı itibarıyla 5 aylık enflasyon farkı toplamı yüzde 22,72 olarak belirlenirken, yapılacak haziran eklemesi ile birlikte enflasyonun yüzde 25 seviyesinde duyurulması bekleniyor.

MEMURLAR DAHA DÜŞÜK ZAM ALACAK

Beş aylık dönemdeki enflasyon farkı ve yüzde 10 toplu sözleşme zammıyla birlikte memur ve emekli memur aylıklarında şu ana kadar yüzde 17,32 oranında artış yapılması kesinleşmiş durumda. Son ay eklenecek verilerle birlikte milyonlarca memur ve memur emeklisinin toplam zam oranının yüzde 20 olarak duyurulması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.