Toplu iş sözleşmesinde son dakika: Kadın memurlara 7500 TL ikramiye müjdesi!

Toplu iş sözleşmesinde son dakika: Kadın memurlara 7500 TL ikramiye müjdesi!
Toplu İş Sözleşmesiyle Kadın Memurlara Yeni Haklar Tanındı

Batman Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi, memur çalışanlara çeşitli mali ve sosyal haklar sunarken, özellikle kadın memurlar için önemli düzenlemeler içeriyor.

Bu sözleşme kapsamında belediye çalışanlarından alkol, kumar gibi zararlı alışkanlıkları olanlar veya aile içi şiddet uyguladığı tespit edilen memurların mali ve sosyal yardımlardan elde edecekleri haklar iptal edilerek, bu hakların eşlerine devredilmesi kararlaştırıldı.

Kadın Memurlara Özel Haklar

  • Ücretli İzinler: Sözleşmeyle birlikte 21 Mart Nevruz Bayramı'nda tüm çalışanlar ücretli izin hakkına sahip olacak. Ayrıca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Hayır Gününde kadın çalışanlara ücretli izin verilecek.

  • Sağlık Hakları: Kadın çalışanlara talepleri doğrultusunda HPV aşısı belediye tarafından ücretsiz olarak yapılacak ve her ay bir gün regl izni tanınacak.

  • Engelli Çalışanlara İzin: 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve 10-16 Mayıs Engelliler Haftasının ilk iş gününde engelli çalışanlar bir gün izinli sayılacak.

İkramiyeler:

  • Kadın çalışanlara her 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde,
  • Tüm memurlara 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı, 21 Mart Nevruz Bayramı, Ramazan ve Kurban Bayramlarında net 7500 TL ikramiye ödenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.