Yeniden Refah Partisinde kriz: Belediye başkanı partisinden istifa etti

Yeniden Refah Partisinde kriz: Belediye başkanı partisinden istifa etti
31 Mart Mahalli İdareler seçiminde Yeniden Refah Partisi'nden belediye başkanı seçilen Hilmi Şen neden istifa etti!

Yeniden Refah Partisi'nde kriz büyüyor! Genel Başkanvekili Doğan Aydal’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözleri, partide gerginlik yarattı. Kırıkkale'nin Balışeyh belediye başkanı Hilmi Şen, Yeniden Refah Partisi'nden istifa ettiğini duyurdu. Şen, partinin Genel Başkanvekili Doğan Aydal'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirileri nedeniyle istifa kararını aldığını belirtti.

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Şen, "31 Mart 2024 yerel seçimlerinden Yeniden Refah Partisi'nden Balışeyh Belediye Başkanı olarak seçilmiş bulunmaktayım. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Doğan Aydal'ın 'Erdoğan Anayasayı değiştiremezse başka ülkeye gider, Amerika'ya gider' sözlerini çirkin bir şuursuzluk ve saygısızlıktır. Bu sözleri şiddetle kınıyorum. Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik, siyasi, süreçlerde milliyetçiliğin temel alınması ve milli birlik beraberliğin hat safhada olması gerekirken, Türk İslam coğrafyasının lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın yalnız bırakılmasını ve desteklenmemesini yanlış buluyorum. Cumhurbaşkanımıza yönelik parti içerisinde yer alan olumsuz tutum ve hareketler sebebiyle Yeniden Refah Partisi'nden istifa ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum