Kaymakam, okul müdürünü açığa aldı!

Kaymakam, okul müdürünü açığa aldı!
Eğitim kurumunda yolsuzluk yaptığı iddiasıyla gündeme gelen Osmangazi İlkokulu Müdürü Necdet Gözal, Odunpazarı Kaymakamı talimatıyla tarafından açığa alındı.

Eskişehir’in kıdemli okul müdürlerinden olan Necdet Gözal ile ilgili iddialar çok ciddi.

İŞTE O İDDİALAR

Okula çocuğunu kaydettirmek isteyen velilere; “Şuraya para at işini halledeyim” diyerek, onlardan makbuzsuz para almış

Malzeme alımlarında Okul Aile Birliği Başkanından fatura bedelinin üstünde para istemiş.

SMA hastası bir çocuk için toplanan paralardan bile kendisine para istemiş.

Satmak için okul çevresinde şişe, kutu gibi geri dönüşüm malzemelerini toplayarak, bodrumda saklamış. Bundan dolayı okulda hep pis koku oluyormuş.

DEPREMZEDELER İÇİN TOPLANAN PARALARA DA GÖZ DİKMİŞTİ

Necdekt Gözal ile ilgili 23 Şubat 2023’de “Meserret İnel İlkokulu’nda Velilerden Makbuzsuz Toplanan Yardım Paraları!” başlıkla haber yapmıştım.

14 ay önce kaleme aldığım yazımda şu ifadeleri kullanmıştım;

“Okul Müdürü Necdet Gözal, öğretmenlere depremzedeler için velilerden makbuzsuz şekilde para toplamasını istemiş. Bazı öğretmenler buna karşı çıkmış. Bu işi öğretmenlerin değil, Okul Aile Birliğinin yapması gerektiğini söylemişler. Müdür Gözal bu konuda ısrarcı olmuş. Ve öğretmenlerin çoğunluğu makbuzsuz şekilde velilerden para toplayıp, okul müdürüne teslim etmişler. Veliler bu konuda Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürünü aramış. ‘Makbuzsuz şekilde para toplanması’ ile ilgili okul müdürünü şikayet etmişler. İl Milli Eğitim’den tepki alan okul müdürü öğretmenlere “velilerden para toplamayı bırakın” demiş. Ancak daha önce makbuzsuz şekilde toplanan paralar velilere iade edilmemiş. Okulda herkes şu soruları merak ediyor; ‘Öğretmenler velilerden makbuzsuz şekilde ne kadar para topladı? Her öğretmen topladığı paraları okul müdürüne teslim ederken, tutanak yapıldı mı? Bu toplanan paralar nerede? Onunla depremzedeler için bir şeyler alındı mı? Okul Müdürü neden Okul Aile Birliği’ni bu konuda devre dışı bıraktı? Neden makbuzlu, resmi bir şekilde para toplanmasını istemedi? Eskişehir’de Valiliğin izni olmadan bir okul müdürü depremzedelere yardım için velilerden para toplatabilir mi?’ Veliler, Okul Aile Birliğinin parası olmasına rağmen, okula gelen depremzedelere kıyafet ve kırtasiye desteğinin de yapılmadığını söylediler. Depremzede çocuklara üst kıyafetleri verilerken, alt kıyafetleri alınmamış. Veliler, okul yönetimini kurumda eğitim alan depremzede çocuklara yeterli şekilde destek olmadıkları iddiasıyla da eleştirdi. Eskişehir İl Milli Eğitim Müdür Pervin Töre, Meserret İnel İlkokulu’nda makbuzsuz şekilde para toplanması olayını araştırmalıdır. Eskişehir Valiliğinin ve kendisinin onayı ve bilgisi dışında yapılan bu eylemle ilgili gerekli soruşturmayı açmalıdır...” Peki 14 ay önce Depremzedelerin paralarına bile göz diken Necdet Gözal hakkında ne işlem yapıldı? Benim yazımdan sonra makbuzsuz şekilde toplanan paraları Aile Birliğinin resmi hesabına yatırmak zorunda kalmış. Olay kapatılmış. Birileri Necdet Gözal’ı yine korumuş.

Necdet Gözal hakkında Meserret İnel İlkokulu’nda da çeşitli iddialar var. Olayı soruşturan müfettişler bu okuldaki iddiaları da araştırmalıdır.

Meserret İnel İlkokulu’nda Necdet Gözal İle İlgili İddialarda Şöyle;

Sınıflardaki öğretmen dolaplarındaki A-4 kağıtlarını çalıp sattığı iddia ediliyor. (Bunları kameralara yakalanmamak için Müdür odası camından çıkarmış)

Bayramlarda velilerden tepsi tepsi baklava istiyormuş.

Balcıdan oğluma kızıma bal getirin diye bal istemeler.

Bazı velilerden takım elbisesi istemeler.

Çerezci velilerden çerez, balıkçı velilerden balık istemeler.

Burada da çevreden şişe, kutu gibi geri dönüşüm malzemelerine toplayarak, bodruma dolduruyormuş. Daha sonra bunları satıyormuş.

Necdet Gözal gelmeden önce Meserret İnel İlkokulu Eskişehir’in en gözde okuluydu. Gözal’ın gelmesiyle bu okulda büyük gerileme yaşandı. O’nun döneminde okul, öğrencilere öğretmen tacizleri ve yolsuzluk skandallarıyla anıldı. Gözal’ın yöneticilik görevi çok daha önce üstünden alınmalıydı. Ama yaptığı tüm hatalar, yanlışların hep üstü kapatıldı. Umarım, Gözal ile ilgili her iki okuldaki iddialar tüm detaylarıyla araştırılır. Gerçekler ortaya çıkar.

Aydın Aydıner /Haberes.com

Etiketler :