MEB'den flaş düzenleme iddiası: yaz tatili o sebeplerden dolayı 4 ay olabilir

MEB'den flaş düzenleme iddiası: yaz tatili o sebeplerden dolayı 4 ay olabilir
Türkiye'de milyonlarca öğrenciyi heyecanlandıran gelişmeler gündeme düştü. Buna göre ise yaz tatili süresinin de 4 aya çıkabileceği konuşuluyor.

Türkiye'de milyonlarca öğrenciyi heyecanlandıran gelişmeler gündeme düştü. Buna göre ise yaz tatili süresinin de 4 aya çıkabileceği konuşuluyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenler için planladığı uzun süreli seminerler nedeniyle okulların açılış tarihi ertelenebilir. Bu durumda, yaz tatilinin normal süresinden daha uzun olabileceği belirtiliyor.

Öğrencilerin de bu süreçte okulların kapanması sonrası da yaz tatilinin tadını çıkarmaya başladığı belirtildi. Milyonlarca öğrenciyi de bu süreçte ilgilendiren gelişmeler sonrası da yaz tatilinin uzayabileceği iddiaları gündeme geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni müfredat ve eğitim planları çerçevesinde de öğretmenlerin de bu süreçte daha fazla hazırlık sürelerine de ihtiyaç duyabileceği vurgulanırken öğretmenlerin de planlanan seminerlere de yeterli ilgi gösterememesi de bakanlığın yaz tatilini uzatma ihtimalini artırıyor. Öğretmenlerin okul öncesi hazırlık sürecinin uzatılmasıyla birlikte, okulların açılış tarihinin Ekim ayına kadar ertelenebileceği konuşuluyor.

Bu konuyla ilgili ise henüz resmi bir açıklama gelmezken gündemde ki bu iddiaların da detaylı şekilde de açıklığa kavuşturulacağı belirtiliyor.

Etiketler :