Memur-Sen'den son dakika 3600 ek gösterge açıklaması: Verilen sözlerin üzerinden 1 yıl geçti...

Memur-Sen'den son dakika 3600 ek gösterge açıklaması: Verilen sözlerin üzerinden 1 yıl geçti...
Milyonlarca memurun beklemiş olduğu 3600 ek gösterge açıklaması geldi. Memur Sen'e bağlı Büro Memur Sen Manisa Şube Başkanı Murat Özkan, 1. derecedeki memurlara 3600 ek gösterge ve fazla çalışma ücretlerinde artış yapılması için iktidara çağrıda bulundu.

3600 ek göstergeyle ilgili verilen sözlerin üzerinden 1 yıl geçtiğini belirten Büro Memur Sen Manisa Şube Başkanı Murat Özkan'ın acil çözüm bekleyen sorunlar arasında saymış olduğu, fazla çalışma ücreti ve 3600 ek göstergeye ilişkin açıklamalarının tamamı şöyle;

1. DERECEYE 3600 EK GÖSTERGE

" 3600 ek gösterge konusu ilk defa 6. Dönem Toplu Sözleşme’de karara bağlanan, ilk olarak 4 meslek grubuyla sınırlı tutulan ve 7. Dönem toplu sözleşmede '1. dereceye yükselmiş kamu görevlilerinin 3600 ek göstergeden yararlanması hususunda yetkili Konfederasyon olarak Memur-Sen’le ortak çalışma yapılması' şeklinde karara bağlanan ve Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından meydanlarda defaatle sözü verilen bir husustur. 7. Dönem Toplu Sözleşmesinden 9 ay ve verilen sözlerden 1 Yıl geçmiş olmasına rağmen halen herhangi bir çalışma yapılmamıştır. 3600 Ek gösterge talebimizi, 3 milyon 600 bin adım atarak Bolu’dan Ankara’ya yürüyerek tekrar gündeme taşıyacağız. Yürüdük, yine yürürüz. Yeter ki, kamu görevlilerinin kazanımları gasp edilmesin.

FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETİ 50 TL OLSUN

Fazla çalışma ile resmi tatil ve bayram günlerinde yapılan çalışmaların karşılığının ödenmesi; fazla çalışma saat ücreti 10 TL olarak belirlenmiştir. Toplu Sözleşme kazanımlarıyla bu tutar 50 TL'ye çıkabilmektedir."

SON DAKİKA gelişmelerinden haberdar olmak için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edin.